تحلیل کلان داده ها در حوزه اینترنت اشیا

تحلیل کلان داده ها در حوزه اینترنت اشیا و کاربرد های آن

آنالیز و بررسی کلان داده ها به شرکت ها کمک خواهد کرد تا استفاده بیشتری از داده اینترنت اشیا برده و اطلاعات بیشتری از آن ها کسب کنند. در مقاله پیش رو به بررسی نحوه ارتباط کلان داده ها و اینترنت اشیا با یکدیگر خواهیم پرداخت. این ارتباط را می توان به طور ساده بدین شکل تعریف کرد : شبکه وسیعی از سنسور ها ( اینترنت اشیا ) مجموعه وسیعی از اطلاعات را جمع آوری می کند ( کلان داده ها ) و در مرحله بعد، از آن برای ارتقای خدمات و محصولات صنایع گوناگون و در نتیجه رسیدن به درآمد های میلیارد دلاری استفاده می کنند.

محققان حوزه فناوری اینترنت اشیا تخمین می زنند که تا سال ۲۰۲۵، تعداد اتصالات IoT به رقمی بالغ بر۲۷ میلیارد عدد برسد.

اگرچه در سال گذشته، پاندمی کرونا و کمبود تراشه برای دستگاه های متصل جدید، تاثیر زیادی بر این صنعت گذاشت، اما بر اساس آنالیزهای انجام شده در زمینه اینترنت اشیا، نشانه ها گواه بر این است که این یک امر موقت خواهد بود. در سال ۲۰۲۰ ، استفاده از دستگاه های IOT  توسط بیزینس ها و مشاغل در سر تا سر جهان، رشدی ۱۲٫۱ درصدی و در مجموع، ۱۲۸٫۹ دلاری داشته است.

منظور از داده های اینترنت اشیا چیست؟

فناوری اینترنت اشیا در بسیاری از صنایع و مشاغل مورد استفاده قرار می گیرد که این امر موجب افزایش کیفی داده های مختلف شده است. بیشتر دستگاه های IoT ، این قابلیت را دارند که داده های مختلفی را از محیط جمع آوری کند؛ مانند بلندگوهای هوشمند که به فرمان های صوتی گوش می دهند و یا هواپیماهای بدون سرنشین که به جمع آوری داده در شرایط خاص می پردازند. داده های جمع آوری شده، به سرورهای شرکت ارسال می شود و بیزینس ها می توانند از این داده ها در کاربرد های بیشماری استفاده کنند

به عنوان مثال برخی کمپانی ها ممکن است بخواهند از داده ها برای نقشه برداری فوری از شرایط جوی استفاده کنند و بلافاصله این داده ها را حذف کنند. برخی کمپانی ها همچنین داده های جمع آوری شده را ذخیره می کنند تا در زمان مناسب به تجزیه و تحلیل آن ها بپردازند.

در هر صورت، می توان در موارد کاربردی استفاده از داده ها، امکان برخورد با کلان داده ها را نیز مدنظر داشت. هیچ روش واحدی برای دستیابی به داده های اینترنت اشیا وجود ندارد؛ همان طور که هیچ روش واحدی برای ساختن دستگاه IOT وجود ندارد.

استفاده از کلان داده ها در حوزه اینترنت اشیا به چه معناست؟

داده های کلان می تواند برای دریافت اطلاعات مفید و ارزشمند از داده های جمع آوری شده از میلیون ها دستگاه اینترنت اشیا به صورت آنی و لحظه ای کمک کند. پلتفرم های تحلیلی کلان داده ها داده های بدون ساختار (از تحلیل های ترافیک گرفته تا اطلاعات خانه های هوشمند) که توسط دستگاه های IoT جمع آوری شده اند را دریافت کرده و اطلاعات را به صورت قابل بررسی ساماندهی می کنند تا به شرکت ها در زمینه بهینه سازی فرایند ها کمک کنند.

پس جای هیچ گونه تعجب و شگفتی نیست که تعداد روز افزونی از شرکت ها در حال حاضر از قابلیت ترکیبی اینترنت اشیا و کلان داده ها  استفاده می کنند. در ادامه مقاله به بررسی ۱۱ نمونه از کاربردهای نوآورانه این فناوری های مکمل خواهیم پرداخت.

استفاده از اینترنت اشیا و کلان داده ها در حوزه کشاورزی

استفاده از فناوری اینترنت اشیا در این صنعت می تواند بسیار کارا باشد. این فناوری با نظارت دقیق بر فاکتورهای مختلف، فرایند برداشت محصول را بهینه سازی می کند و میزان هدر رفت محصولات کشاورزی را کاهش می دهد. در  زمان های قدیم، نظارت بر فرایند کاشت و درو محصولات کشاورزی، به صورت دستی و سنتی بود؛ اما امروزه فناوری اینترنت اشیا این قابلیت را داراست که نظارت مستمری بر روی زمین های کشاورزی با ابعاد وسیع داشته باشد. از فناوری اینترنت اشیا همچنین می توان در تمام پروسه و فرآیند کشاورزی استفاده کرد.

شرکت Climate Corporation

نحوه استفاده از کلان داده ها و اینترنت اشیا: با نرم افزار FieldView شرکت Climate Corporation، کاربران می توانند در مورد زمین های کشاورزی خود، اطلاعات جمع آوری و آن ها را ذخیره کنند و یا حتی داده های قدیمی را به سایر پلتفرم ها و سازندگان تجهیزات منتقل کنند.

نرم افزار  FieldView همچنین اشتراک گذاری داده ها را تسهیل می کند. این نرم افزار تجهیزات کشاورزی (تراکتور و کمباین ها) را به واسطه بلوتوث به یک آی پد متصل می کند تا کاربران بتوانند داده های مربوط به کاشت و نگه داری محصول را در لحظه جمع آوری و ذخیره کنند. سایر داده های زمینه ای را نیز می توان از طریق مانیتورهایی با نام های Precision Planting 20/20 SeedSense و Precision Planting YieldSense به دست آورد.

شرکت Aker Technologies

نحوه استفاده از کلان داده ها و اینترنت اشیا: دستگاه TrueCause شرکت Aker نیز از ترکیب فناوری کلان داده و اینترنت اشیا استفاده کرده است. این فناوری با عکس گرفتن از محصولات داخل مزرعه، به کشاورزان در مکان یابی و شناسایی آفت ها کمک می کنند و این کمپانی همچنین از هواپیماهای بدون سرنشین برای نظارت بر کیفیت محصولات کشاورزی استفاده می کند. عکس ها توسط پلتفرم Aker آنالیز می شود و نتایج مربوط به آفات کشاورزی، بیماری و سایرعوامل را نشان می دهد.

این سیستم همچنین امکان به اشتراک گذاری داده های نظارتی را حتی برای کشاورزانی که به این پلتفرم دسترسی ندارند، تسهیل می کند و در صورت عدم اتصال به اینترنت از دانلود داده های مربوطه به صورت آفلاین پشتیبانی می کند.

شرکت TempuTech

نحوه استفاده از کلان داده ها و اینترنت اشیا : سیستم های متصل شرکت TempuTech ، به ذخیره سازی بهینه دانه غلات و مشکلات احتمالی در دستگاه های درو غلات از جمله شرایط خطرناکی که ممکن است به هوادهی دستی یا بادکش برای جلوگیری از هدر رفت محصول، نیاز باشد نظارت می کند. داده های جمع آوری شده، به اپراتور های مزرعه فرستاده می شود که از آن برای پیش بینی تغییرات آب وهوا، رطوبت و دما استفاده می کنند.

تجزیه تحلیل داده ها و زیرساخت اینترنت اشیا

هنگامی که داده ها از دستگاه اینترنت اشیا دریافت می شوند، برای تجزیه تحلیل آن داده ها باید زیرساختی وجود داشته باشد. این زیرساخت می تواند به صورت داخلی ساخته شود و یا از طریق یک سیستم خارجی ارائه شود؛ اما در نهایت این قابلیت را برای شرکت ها فراهم می آورد تا داده های مهمی به دست آورد و داده های خام را به اطلاعات مفید تبدیل کند.

شرکت Carto

نحوه استفاده از کلان داده ها و اینترنت اشیا: پلتفرم موقعیت یابی هوشمند Carto ، به شرکت ها و همچنین شهرها کمک می کند تا از قدرت داده های مکانی برای تصمیم گیری در مورد مسائلی مانند خاموش شدن وسایل حمل ونقل عمومی و آسیب طوفان استفاده کنند.

شرکت Cisco Jasper

نحوه استفاده از کلان داده ها و اینترنت اشیا: قابلیت سفارشی سازی پلتفرم ابری اینترنت اشیای Jasper ، که انواع دستگاه ها در سرتاسر جهان را به هم متصل می کند، می تواند به کمپانی ها کمک کند تا سرویس خدمات خود را راه اندازی، مدیریت و در نهایت کسب درآمد بکند.

شرکت HarperDB

نحوه استفاده از کلان داده ها و اینترنت اشیا: راهکار  پایگاه داده سازمانی اینترنت اشیا HarperDB ، برای مدیریت کلان داده ها با هدف نهایی کمک به شرکت ها در نحوه به کارگیری سرمایه های فیزیکی خود برای جمع آوری مستقیم داده های مور نیاز و آنالیز آن ها در کوتاه ترین زمان ممکن، طراحی و ساخته شده است.

برنامه ریزی و لوجستیک

لوجستیک نیز از جمله حوزه هایی است که خود را با استفاده از فناوری اینترنت اشیا تطبیق داده که این امر می تواند یک مزیت رقابتی قابل توجه را فراهم کند. در صنعتی که مجموعه ای از فناوری های عالی موجود در جهان را ردیابی می کند، فناوری اینترنت اشیا این امکان را به کمپانی ها می دهد تا بتوانند در کوتاه ترین زمان ممکن بر حمل ونقل کالاها نظارت کنند و از این داده ها در تصمیمات مربوط به شرایط حمل و نقل استفاده کنند که می تواند منجر به صرفه جئویی در زمان و هزینه شود.

شرکت Experfy

نحوه استفاده از کلان داده ها و اینترنت اشیا: آزمایشگاه نوآوری و تکنولوژی Experfy در دانشگاه هاروارد ، در حال حاضر، یک بازار مشاوره و آموزش بر اساس تقاضا در مورد کاربردهای اینترنت اشیا از جمله دوره هایی در زمینه تولید هوشمند، امنیت سایبری و حتی دوره هایی که برای مدیران کسب و کار هدف گذاری شده است را ارائه می دهد.

Experfy در حال کار بر روی برگزاری یک دوره در مورد شهرهای هوشمند است که ایجاد شهرهای هوشمند را با استفاده از شبکه های سنسور اینترنت اشیا که داده های مربوط به استفاده از منابع را جمع آوری و انتقال می دهند، تسهیل می کند. در نتیجه، انرژی کم تری هدر می رود، آب بیشتری صرفه جویی می شود، ترافیک کاهش می یابد، آلودگی صوتی کم تری وجود خواهد داشت، بر وضعیت پل ها و ساختمان های موجود در شهر نظارت و از آن ها نگه داری می شود و فرایند جمع آوری زباله از سطح شهر بهتر انجام می شود.

شرکت Tive

نحوه استفاده از کلان داده ها و اینترنت اشیا: پلتفرم ابری Tive از ردیاب های سلولی استفاده می کند تا کاربران بتوانند موقعیت و وضعیت محموله را با استفاده از دستگاه های متصل بررسی کنند که شامل ردیابی کالاهای با ارزش، نظارت بر وضعیت مواد شیمیایی و آسیب ناشی از جابه جایی است. کاربران همچنین می توانند برای محموله های الکترونیکی هشدار آسیب دیدگی دریافت کنند و از تاخیر در ارسال کالا و سایر موارد دیگر جلوگیری کنند.

شرکت United Parcel Service

 نحوه استفاده از کلان داده ها و اینترنت اشیا: UPS ، ناوگان توزیعی خود را به سنسورهایی مجهز کرده که هر کدام حدود ۲۰۰ نقطه داده را ثبت می کنند. در نتیجه سوخت کم تری ( که در هزینه ها صرفه جویی می کند) مصرف می کند و آثار محیط زیستی کم تری از طریق نشت اگزوز دارد. 

بر اساس گفته های مجله Forbes ، سیستم ناوبری و بهینه سازی یکپارچه جاده ای UPS (به اختصار ORION)، مطابق با داده های ارائه شده توسط مشتریان، از الگوریتم های پیشرفته برای ایجاد مسیرهای بهینه برای رانندگان وسایل نقلیه استفاده می کند و می تواند بنابر شرایط آب و هوایی و یا تصادفات تغییر مسیر دهد.

نظارت بر عملیات

از فناوری اینترنت اشیا برای نظارت بر عملیات تجاری نیز استفاده می شود که به ویژه در صنایعی که تولید را در خود جای داده اند و یا نیاز به پیگیری اجزای قابل اندازه گیری فیزیکی دارند استفاده می شود.

استفاده از ابزار اینترنت اشیا برای امور نظارتی می تواند فشار بر کارمندان را کاهش دهد و به کمپانی ها کمک کند تا ناکارامدی ها را در فرایند کاری خود کاهش دهند.

کمپانی Walt Disney

نحوه استفاده از کلان داده ها و اینترنت اشیا : MagicBand دیزنی، انواع داده ها را از بازدیدکنندگان جمع آوری می کند و از آن ها برای بهبود سطح تجربه خود در ایجاد “شادترین مکان روی زمین” استفاده می کنند و می توان از این داده ها برای ورود به پارک، باز کردن قفل اتاق های هتل، خرید مواد غذایی و کالا استفاده کرد. همچنین با حذف چیزی به اسم صف انتظار، میزان تقلب کاهش یافته و بازدیدکننگان تجربه بهتری از حضور در پارک ها خواهند داشت.

شرکت Altizon

نحوه استفاده از کلان داده ها و اینترنت اشیا : Altizon از طریق مجموعه داده های تولیدی Datonis، به کمپانی ها کمک می کند تا در تصمیمات تجاری خود از داده های ماشینی استفاده کنند.

پلتفرم این شرکت علاوه برای اتصال سریع تر ماشین ها و راه اندازی برنامه های کاربردی جدید از طریق “زیرساخت هیبریدی با محاسبات لبه ای”، مجموعه ای از برنامه های ارزش تجاری آماده، یکپارچه سازی سازمانی و خدمات داده را برای هوش عملیاتی ارائه می دهد.

بیشتر بخوانید :

منبع Builtin

همچنین ببینید

پلاک خوان ها به یافتن وسایل نقلیه دزدیده شده و دستگیری مجرمان کمک می کنند

پلاک خوان ها به یافتن وسایل نقلیه دزدیده شده و دستگیری مجرمان کمک می کنند

ال کاجون، کالیفرنیا – بر اساس داده‌های جدید منتشر شده، استفاده از دوربین‌های پلاک‌ خوان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *