شرکت perplexity با هوش مصنوعی می تواند به پادشاهی موتور جستجوی گوگل پایان دهد

این شرکت با هوش مصنوعی می تواند به پادشاهی موتور جستجوی گوگل پایان دهد

با پیشرفت هوش مصنوعی، نحوه جستجوی افراد در اینترنت می تواند به زودی تغییر کند و احتمال آن وجود دارد که یک شرکت جدید با استفاده از همین تکنولوژی بتواند گوگل را که مدت ها پادشاه جستجوی آنلاین بوده است را کنار بزند.

جان شوپ، مدیر سیاست گذاری پروژه اصول آمریکا، در مصاحبه با فاکس نیوز دیجیتال ضمن هشدار نسبت به اینکه هنوز ناشناخته های زیادی در مورد این فن آوری وجود دارد، گفت: قطعا قابل تصور است که هوش مصنوعی بتواند در نهایت جایگزین جستجو شود، به خصوص اگر هوش مصنوعی بتواند آنچه کاربر می خواهد را به مرور یاد بگیرد و پاسخ های مرتبط تری ارائه دهد.

اکنون ما در مراحل نوپای انقلاب هوش مصنوعی هستیم و هنوز مشخص نیست که این شرکت ها چگونه می توانند از طریق آن کسب درآمد کنند.

براساس گزارشی از نیویورک تایمز، این اظهارات در حالی مطرح می شوند که محصول جستجوی جدیدی به نام Perplexity به سرعت به یکی از پر سر و صداترین پلتفرم های فن آوری تبدیل شده است و عملکرد جستجوی مبتنی بر هوش مصنوعی دارد که با پلتفرم های جستجوی سنتی مانند گوگل و بینگ رقابت می کند یا حتی برتری دارد.

این شرکت که یک سال قدمت دارد و توسط افرادی تاسیس شده که پیش از این در زمینه تحقیقات هوش مصنوعی در OpenAI و Meta شرکت مادر فیسبوک کار می کردند، در ماه های اخیر عامل رونق سرمایه گذاری ها بوده است. براساس این گزارش، جف بزوس بنیانگذار آمازون که از سرمایه گذاران اولیه گوگل نیز بود، یکی از این سرمایه گذاران است که در این دور شاهد ورود ۷۴ میلیون دلار به این شرکت و رسیدن ارزش کلی آن به ۵۲۰ میلیون دلار بود.

این گزارش اشاره می کند که اگرچه رابط کاربری صفحه فرود (landing page) شباهت های زیادی به گوگل دارد، اما تجربه کاربری بسیار متفاوت و در برخی موارد بهتر از جستجوی سنتی است. یکی از ویژگی هایی که به آن اشاره شد، قابلیت “Copilot” بود که از کاربر سوالاتی را می پرسد که به جای ارائه صفحاتی از نتایج احتمالی، به محدود کردن جستجو کمک می کند.

جیک دنتون، یکی از محققان مرکز سیاست گذاری فن آوری بنیاد Heritage، به فاکس نیوز دیجیتال گفت که مسائل مربوط به موتورهای جستجوی فعلی می تواند راه را برای شرکت هایی مانند Perplexity باز کند تا در صدر این صنعت قرار بگیرند. دنتون مدعی شد که از جمله این مسائل، تمایل به فیلتر کردن یا سانسور نتایج است و اطلاعاتی که کاربران در واقع به دنبال آن هستند را موتورهای جستجوی سنتی ارائه نمی دهند.

دنتون گفت: «به همین دلیل است که استارت‌آپ‌هایی مانند Perplexity رویکرد کاملاً متفاوتی را در پیش گرفته‌اند و به مردم نتایج بدون فیلتر و بدون دستکاری ارائه می‌دهند. Perplexity در حال حاضر در بسیاری از زمینه ها از مرورگرهایی مانند Google بهتر عمل می کند، زیرا آنها بر کیفیت و دقت تمرکز کرده اند نه بر سانسور و کنترل اطلاعات از بالا به پایین.

با این حال هنوز همه متقاعد نشده اند که این فناوری واقعاً قادر به تسلط بر جستجو خواهد بود.

کریستوفر الکساندر، مدیر ارشد تجزیه و تحلیل گروه توسعه پایونیر، به فاکس نیوز دیجیتال گفت: “هوش مصنوعی احتمالا جایگزین موتورهای جستجو نخواهد شد، اما احتمالاً به روشی تبدیل می شود که شما با آنها ارتباط برقرار می کنید.” کاری که عوامل هوش مصنوعی می توانند به طور موثر انجام دهند این است که روش غیرطبیعی ما را برای جستجوی اطلاعات با وارد کردن عبارات کلیدی ایجاد کنند و فرآیند تحقیق اطلاعات را انسانی تر کنند. این کار از طریق پردازش زبان طبیعی انجام می‌شود که امکان گفتگوی انسانی در مورد آنچه کاربر می‌خواهد بفهمد را فراهم می‌کند.

فیل سیگل، بنیان گذار مرکز آمادگی پیشرفته و شبیه سازی واکنش تهدید (CAPTRS)، به فاکس نیوز دیجیتال گفت که هوش مصنوعی قادر است برخی از عملکردهای جستجوی امروزی را جایگزین کند، به ویژه در مواردی که کاربر از آنچه به دنبال آن است، مطمئن نیست. با این حال، آقای سیگل مدل کسب و کار برای جستجوی مبتنی بر هوش مصنوعی و اینکه آیا می تواند سودآور باشد را زیر سوال برد.

سیگل گفت: “مدل کسب و کار برای جستجو هنوز جای بحث دارد. وقتی کسی برای یک نقل قول فیلم جستجو می‌کند، موتور می‌داند که باید به شما فیلم‌ها یا تئاترها را ارائه کند، شاید حتی شبیه چیزی که در جستجوی آن هستید را به شما نمایش دهد و البته می‌تواند برای آن از شما هزینه دریافت کند.”

سیگل استدلال کرد که پلتفرم‌های جستجوی مبتنی بر هوش مصنوعی ممکن است بیشتر یک محصول «تخیلی» باشند و با دریافت هزینه از افراد برای استفاده از این سرویس، درآمد کسب کنند.

در حال حاضر اگرچه سرویس perplexity به صورت رایگان و محدود برای عموم مردم قابل استفاده است اما نسخه حرفه ای و کامل تر این پلتفرم که قابلیت سرچ و پرسش و پاسخ بی نهایت و نیز قابلیت تغییر مدل هوش مصنوعی را نیز دارد تحت عنوان perplexity pro با پرداخت هزینه ماهیانه ۲۰ دلار قابل استفاده خواهد بود.

همچنین ببینید

مدیران ناوگان های حمل و نقل به سمت فناوری هوش مصنوعی می روند

مدیران ناوگان های حمل و نقل به سمت فناوری هوش مصنوعی می روند

بر اساس تحقیقات به عمل آمده، مدیران ناوگان های حمل و نقل در حال استقبال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *