معرفی شرکت دانش بنیان شهاب

آی پلاک - نرم افزار پلاک خوان و مدیریت تردد

آی پلاک، نرم افزار پلاک خوان جامع و تخصصی در زمینه ی مدیریت و کنترل هوشمند تردد است که با اتصال به دوربین های نظارتی می تواند کنترلی دقیق و آنی از تردد خودرو ها را ارائه داده و اطلاعات کامل هر تردد را ثبت کند. همچنین آی پلاک قابلیت فرمان مستقیم به راهبند و گیت ها را دارد و با اتصال به آن ها، می تواند به صورت خودکار و هوشمند رفت و آمد را مدیریت کند.

نرم افزار پلاک خوان آی پلاک راهکاری امن و مطمئن برای ثبت اطلاعات خودرو های در حال تردد است. آی پلاک با بهره گیری از کتابخانه تشخیص پلاک ساتپا ، دقت بسیار بالایی در ثبت پلاک خودرو های در حال تردد ارائه می دهد. این نرم افزار همچنین قابلیت های متعددی در زمینه جستجو پلاک ها بر اساس پارامتر های مختلف، گزارش گیری جامع، کنترل هوشمند راهبند و گیت و صدور قبض را در اختیار کاربران قرار می دهد.

نرم افزار پلاک خوان آی پلاک با نسخه های کاربری مختلف خود، دایره ی وسیعی از نیاز های کاربران را در حوزه پلاک خوانی و نظارت تصویری پاسخ می دهد. این نرم افزار قابلیت مدیریت پارکینگ های هوشمند، کنترل گیت ورودی و خروجی سازمان ها و منازل مسکونی، نظارت بر خیابان ها و جاده های شهری و بین شهری و نصب بر روی خودرو های درحال حرکت را دارا می باشد. همچنین این نرم افزار قابلیت استفاده به صورت محلی (لوکال) و کلاینت/سرور را دارد.

آی پلاک نسخه 3.7

راهنمایی که هم اکنون پیش روی شماست مخصوص نرم افزار آی پلاک نسخه 3.7 است و به دلیل برخی تغییرات کلی نرم افزار، ممکن است بعضی موارد قابل تعمیم به نسخه های قبل نباشد.

برای خرید محصول و دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص نسخه های کاربردی این نرم افزار می توانید به صفحه معرفی نرم افزار پلاک خوان و مدیریت تردد آی پلاک مراجعه فرمایید.

آی پلاک تحت شبکه

نسخه تحت شبکه نرم افزار آی پلاک برای پردازش پلاک و نظارت بر تردد از چند نقطه مختلف، توسعه یافته است. در این نسخه می توان از طریق شبکه (محلی یا تحت اینترنت) میان چند نسخه از نرم افزار پلاک خوان آی پلاک ارتباط ایجاد کرد و اطلاعات پلاک خوانی و تردد های ثبت شده را روی پایگاه داده مرکزی ذخیره و نظارت کرد.
آی پلاک تحت شبکه شامل دو نسخه پردازشگر و ناظر می شود. در ادامه جزئیات این دو نسخه توضیح داده خواهد شد.

نسخه پردازشگر

نسخه پردازشگر آی پلاک وظیفه پردازش و تشخیص پلاک ها را بر عهده داشته و اطلاعات پردازش شده را در پایگاه داده SQL ذخیره می کند.
ویژگی های این نسخه عبارت اند از:

  • دوربین های ثبت تردد در این نسخه تعریف می شوند و پلاک خوانی توسط این نسخه انجام می شود.
  • این نسخه تنها امکان مشاهده گزارشات ثبت شده توسط دوربین های پردازشی خود را دارد و به گزارشات دیگر سیستم ها دسترسی ندارد.
  • به دلیل این که پردازش روی این نسخه انجام می گیرد، سخت افزار این سیستم در پلاک خوانی اهمیت بالایی دارد و باید با توجه به تعداد دوربین های پردازشی سخت افزار مناسبی انتخاب شود.

نسخه ناظر

نسخه ناظر آی پلاک با اتصال به پایگاه داده SQL گزارشات پلاک خوانی انجام شده توسط نسخه های پردازشگر را مشاهده کرده و می تواند تصویر زنده دوربین ها را نیز نمایش دهد.
ویژگی های این نسخه عبارت اند از:

  • این نسخه قابلیت تعریف دوربین را ندارد و برای نظارت بر تصویر زنده دوربین ها تنها می تواند از میان دوربین های تعریف شده در نسخه های پردازشگر انتخاب کند.
  • این نسخه به گزارشات تمامی نسخه های پردازشگر فعال در شبکه دسترسی دارد و می تواند گزارشات کامل آن ها را دریافت کند.
  • به دلیل این که این سیستم پردازش پلاک انجام نمی دهد، نیازی به سخت افزار پردازشی ندارد و با سیستمی کم هزینه تر می تواند وظیفه خود را انجام دهد.

راه اندازی

نصب نرم افزار

نرم افزار آی پلاک قابل نصب بر روی ویندوز های 7، 8 ، 10 و 11 می باشد.

هشدار

در نظر داشته باشید که برای نصب نرم افزار آی پلاک بر روی ویندوز 7 باید آخرین آپدیت ویندوز را دریافت و نصب کرده باشید.

برای نصب نرم افزار، فایل فشرده آی پلاک را Extract کرده و یا در صورتی که DVD آی پلاک را دریافت کرده اید، آن را درون دستگاه خود قرار داده و وارد آن شوید.

نکته

نرم افزار آی پلاک در دو نسخه قفل نرم افزاری (Softlock) و قفل سخت افزاری (Hardlock) عرضه می شود. نحوه فعال سازی نرم افزار به نوع نرم افزار شما بستگی دارد. در هنگام نصب می توانید نوع نسخه در دسترس خود را از روی نام فایل تشخیص دهید.

با کلیک بر روی فایل Setup.exe مراحل نصب شروع می شود. نصب نرم افزار پلاک خوان آی پلاک به صورت Wizard است و تمامی پیش نیاز های نرم افزار از طریق اجرای این فایل به طور خودکار روی سیستم شما نصب خواهد شد.

با زدن دکمه Next به مرحله بعد می رویم.

از طریق دکمه Change می توانید محل نصب نرم افزار را تغییر دهید.

پس از تایید محل نصب نرم افزار، دکمه OK را کلیک کنید.

اکنون با زدن دکمه Install نصب نرم افزار شروع می شود.

در این مرحله، نرم افزار آی پلاک در حال نصب است. چند دقیقه صبر کنید تا نصب آن به پایان برسد.

اکنون مراحل نصب آی پلاک به پایان رسیده است. با زدن دکمه Finish پروسه نصب اتمام می یابد.

فعال سازی نرم افزاری

برای فعال سازی نرم افزار آی پلاک از طریق کلید نرم افزاری، فایل اجرایی آی پلاک را از روی دسکتاپ یا از محل نصب آن اجرا کنید.

پس از کلیک بر روی آیکون نرم افزار، پیام عدم یافتن مجوز را مشاهده خواهید کرد. با تایید این پیام، یک فایل .HID که مشخصات سخت افزار شما می باشد، ایجاد می شود.

با زدن دکمه OK پنجره ای برای مشخص کردن محل ذخیره کردن فایل .HID ظاهر خواهد شد. محل ذخیره ی این فایل دلخواه می باشد. پس از مشخص کردن محل، دکمه Save را کلیک کنید. در صورت عدم تغییر مسیر ذخیره سازی، فایل iPelak.HID در کنار فایل اجرایی برنامه شما ذخیره خواهد شد.

برای فعال سازی آی پلاک به روش نرم افزاری، باید فایل iPelak.HID ذخیره شده را برای پشتیبانی نرم افزار آی پلاک ارسال کنید. سپس مجوز نرم افزاری شما ایجاد شده و در قالب یک فایل iPelak.CFG برای شما ارسال می گردد. دقت داشته باشید که این فایل تنها روی سیستم شما قابل استفاده می باشد.

مجوز نرم افزاری شما که همان فایل iPelak.CFG است را باید در پوشه نرم افزار و در کنار فایل اجرایی برنامه قرار دهید.

هنگامی که فایل iPelak.CFG در کنار فایل اجرایی برنامه قرار بگیرد، می توانید با کلیک بر روی فایل اجرایی iPelak.exe برنامه را اجرا کنید.

با اجرا شدن نرم افزار، پنجره ورود نمایش داده خواهد شد.

برای ورود به نرم افزار باید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. به صورت پیشفرض نام کاربری و پسورد نرم افزار آی پلاک هردو admin می باشد که می توانید پس از ورود آن را تغییر دهید. پس از وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، دکمه ورود را کلیک کنید.

اکنون نرم افزار شما به طور کامل فعال شده است و می توانید از آن استفاده کنید.

فعال سازی سخت افزاری Tiny

نسخه قفل سخت افزاری نرم افزار آی پلاک توسط دانگل USB مطابق شکل زیر فعال می گردد. این دانگل پس از خرید نرم افزار آی پلاک برای شما ارسال می گردد.

برای فعال سازی دانگل ابتدا باید فایل های Tiny را روی سیستم خود رجیستر کنید. این فایل ها درون DVD نرم افزار یا فایل دانلود شده موجود می باشند.

فایل های Tiny مطالق تصویر بالا را در سیستم خود کپی کنید.

هشدار

تا زمانی که می خواهید از نرم افزار استفاده کنید نباید فایل های Tiny حذف شده یا محل ذخیره آن ها تغییر کند. پس در تعیین محل ذخیره سازی آن ها دقت کنید. می توانید فایل ها را درون پوشه نرم افزار ذخیره و نگهداری کنید.

اکنون برای رجیستر کردن فایل ها، Command Prompt را اجرا کنید. برای اجرا کردن آن می توانید از منو استارت ویندوز با تایپ کردن عبارت CMD آن را فراخوانی کنید. دقت کنید که Command Prompt را باید به صورت Run As Administrator اجرا کنید.

اکنون در پنجره باز شده باید دستور زیر را وارد کنید.

regsvr32 "Tiny آدرس فایل"

آدرس فایل Tiny را با توجه به محل ذخیره شده آن در سیستم خود بنویسید. دقت کنید که با توجه به 32 بیتی یا 64 بیتی بودن ویندوز خود، نسخه مناسب را انتخاب کنید.

نکته

برای کپی کردن آدرس فایل می توانید با نگه داشتن دکمه Shift کیبورد و راست کلیک کردن بر روی فایل، با انتخاب گزینه Copy As Path آدرس آن را به راحتی کپی کرده و در CMD پیست کنید.

در صورتی که این مرحله به درستی انجام شده باشد، با فشردن دکمه Enter پیام موفقیت زیر را مشاهده خواهید کرد.

اکنون می توانید دانگل آی پلاک را از طریق پورت USB به سیستم خود متصل کنید.

پس از اتصال دانگل به سیستم، فایل اجرایی آی پلاک را کلیک کنید.

در صورتی که مراحل فعال سازی دانگل به درستی انجام شده باشد، نرم افزار اجرا می گردد.

هشدار

در صورتی که پیام خطای Unable to create Tiny ActiveX Control را مطابق تصویر زیر مشاهده کردید، فعال سازی فایل های Tiny به درستی انجام نشده و باید این فرایند را مجدد انجام دهید.

فعال سازی سخت افزاری ARM

در صورت خرید نسخه دارای دانگل سخت افزاری، ابتدا باید فایل ActiveX (فایلی با پسوند ocx) را که در بین فایل های ارسالی قرار دارد، رجیستر کنید. برای این کار، ابتدا cmd.exe را در حالت مدیر سیستم (run as administrator) باید اجرا کنید و سپس به مسیری که فایل ActiveXقرار دارد رفته و با نوشتن دستور زیر آن را رجیستر کنید:

regsvr32 "مسیر کامل فایل ActiveX همراه با نام فایل"

در نهایت با مشاهده پیام زیر از رجیستر شدن فایل اطمینان حاصل کنید.

اکنون وقتی دانگل به کامپیوتر وصل باشد، برنامه اجرا خواهد شد.

تغییر حالت فعال سازی

در صورتی که شما نسخه قفل نرم افزاری آی پلاک را دارید و می خواهید آن را به صورت سخت افزاری از طریق دانگل فعال کنید نیازی به نصب مجدد نرم افزار نیست و تنها با تغییر چند فایل می توانید این تغییر را انجام دهید. برای انجام این کار ابتدا باید با پشتیبانی نرم افزار پلاک خوان آی پلاک تماس بگیرید تا فایل های مورد نیاز برای شما ارسال شوند.

فایل های دانلود شده مطابق تصویر بالا را کپی کنید و در فولدر نرم افزار پیست کنید.

هنگام پیست کردن فایل ها گزینه Replace را بزنید تا فایل های جدید جایگزین فایل های قبلی شوند.

اکنون نرم افزار شما تبدیل به نسخه سخت افزاری شده است و می توان آن را از طریق دانگل USB فعال کرد. دقت کنید که این تغییر باعث تغییر اطلاعات نرم افزار شما یا حذف تاریخچه پلاک خوانی نمی شود.

این روش می تواند برای تبدیل نرم افزار پلاک خوان آی پلاک از نسخه نرم افزاری به سخت افزاری و بالعکس شود. کافیست شما هنگام تماس با پشتیبانی نوع تغییر خود را اطلاع دهید تا فایل های مناسب برای شما ارسال گردد.

نصب SQL Server (نسخه تحت شبکه)

برای راه اندازی نسخه تحت شبکه نرم افزار آی پلاک، نیاز است که ابتدا روی سیستم سرور شما باید SQL Server 2014 نصب شود.

برای نصب SQL Server از پوشه نصب نرم افزار فایل Setup.exe را اجرا کنید.

کمی صبر کنید تا پنجره نصب باز شود.
پس از باز شدن پنجره نصب، از قسمت سمت چپ گزینه Installation را انتخاب کرده، سپس گزینه New SQL Server stand-alone installation را کلیک کنید.

در بخش بعدی با بخش Product Key مواجه می شوید. در این بخش گزینه Enter Prodict Key را انتخاب کرده و در صورتی که این کادر خالی است، کلید نوشته شده در تصویر را وارد کنید. سپس بر روی دکمه Next کلیک کنید.

در این بخش گزینه I accept the license terms را انتخاب کرده و Next را کلیک کنید.

در مرحله بعد سیستم شما بررسی شده و در نهایت پنجره زیر نمایش داده می شود. روی دکمه Next کلیک کنید.

در پنجره بعد، حالت SQL Server Features Installation را انتخاب کرده و Next را کلیک کنید.

در بخش بعد باید ویژگی های مورد نیاز برای نصب را انتخاب کنید. نرم افزار آی پلاک به طور کلی نیازمند نصب تمامی این ویژگی ها نیست. شما می توانید تنها ویژگی های مشخص شده را نصب کنید و یا اگر تمایل به نصب نسخه کامل SQL Server 2014 دارید، تمامی ویژگی ها را انتخاب کنید.
ویژگی های مورد نیاز برای نصب نسخه تحت شبکه آی پلاک عبارت اند از :

  1. Database Engine Services
  2. Management Tools - Basic
  3. Management Tools - Complete

مطابق تصاویر زیر این موارد را انتخاب کنید. همچنین می توانید آدرس محل نصب را نیز تغییر دهید. پس از آن Next را کلیک کنید.

در گام بعد، از بخش مشخص شده گزینه Default Instance را انتخاب کرده و Next را کلیک کنید.

هشدار

اگر پیش از این SQL Server را نصب داشته اید، ممکن است با انتخاب گزینه Default Instance با ارور مواجه شوید. در این حالت گزینه Named Instance را انتخاب کرده و نام آن را تغییر دهید.

در پنجره بعد حالت Startup گزینه SQL Server Agent را روی Automatic قرار دهید. سپس Next را کلیک کنید.

در بخش بعد به ترتیب مراحل زیر را انجام دهید:

  1. گزینه Mixed Mode را انتخاب کنید.
  2. یک رمز عبور و تکرار آن را وارد کنید.
  3. گزینه Add Current User را انتخاب کنید.

پس از آن، روی تب FILESTREAM کلیک کرده و سه گزینه زیر را فعال کنید:

  • Enable FILESTREAM for Trasact-SQL access
  • Enable FILESTREAM for file I/O access
  • Allow remote clients access to FILESTREAM data

پس از آن روی دکمه Next کلیک کنید.

پنجره بعدی که نمایش داده می شود، خلاصه ای از مواردی که تا کنون انتخاب کرده بودید را به شما نمایش می دهد.

با کلیک بر روی دکمه Install نصب SQL Server آغاز می شود.

ممکن است این مرحله کمی طول بکشد. اگر نصب SQL Server به درستی انجام شود، در پایان با پنجره زیر مواجه خواهید شد.

با زدن دکمه Close نصب نرم افزار به اتمام می رسد.

نصب اسکریپت آی پلاک (نسخه تحت شبکه)

برای راه اندازی نسخه تحت شبکه، باید اسکریپت دیتابیس نرم افزار آی پلاک را روی SQL Server Management سیستم خود اجرا کنید.
این فایل را به صورت یک فایل فشرده از پشتیبانی نرم افزار دریافت خواهید کرد.

فایل را از حالت فشرده خارج کرده و وارد آن شوید. درون آن فایل script-with filetable.sql را مشاهده خواهید کرد.
این فایل را اجرا کنید.

ممکن است در هنگام اجرا فایل، ویندوز از شما بخواهد مشخص کنید که فایل توسط چه نرم افزاری اجرا شود. برنامه SQL Server Management Studio را انتخاب کنید.

با اجرا برنامه SQL Server Management Studio برای ورود باید حالت اتصال خود به دیتابیس را مشخص کنید.
در قسمت مشخص شده، در صورتی که حالت Windows Authentication انتخاب شده باشد، شما با اکانت ویندوز خود وارد می شوید (نیاز به ورود رمز عبور نخواهید داشت) و در صورتی که حالت SQL Server Authentication را انتخاب کنید، باید با رمز عبور وارد شده در مرحله نصب، وارد شوید. سپس دکمه Connect را کلیک کنید.

بعد از زدن دکمه connect، مجددا پیغامی مشابه پیغام قبل نمایش داده می شود.
در قسمت مشخص شده، در صورتی که حالت Windows Authentication انتخاب شده باشد، شما با اکانت ویندوز خود وارد می شوید (نیاز به ورود رمز عبور نخواهید داشت) و در صورتی که حالت SQL Server Authentication را انتخاب کنید، باید با رمز عبور وارد شده در مرحله نصب، وارد شوید. سپس دکمه Connect را کلیک کنید.

پس از تایید این پیام، کد های اسکریپت آی پلاک برای شما نمایش داده می شود.
ابتدا اگر در مرحله نصب SQL Server محل نصب نرم افزار را تغییر داده اید، در قسمت مشخص شده بخش اول هر سه آدرس را به محل نصب نرم افزار تغییر دهید. پس از انجام این کار، دکمه Execute را مطابق تصویر زیر کلیک کنید.

انجام این پروژه ممکن است کمی طول بکشد اما در نهایت پیام موفقیت زیر را مشاهده خواهید کرد.

ارتباط آی پلاک با پایگاه داده (نسخه تحت شبکه)

هنگامی که برای اولین بار روی سرور خود نسخه تحت شبکه آی پلاک را اجرا می کنید، با پیغام زیر مواجه خواهید شد.

جای نگرانی نیست. این پیام به این دلیل نمایش داده شده است که هنوز پایگاه داده (دیتابیس) ساخته شده در مرحله قبل در نرم افزار آی پلاک تعریف نشده است. با تعریف پایگاه داده تا زمانی که پایگاه داده شما جایجا یا حذف نشود، دیگر این خطا نمایش داده نمی شود.
این پیغام را OK کنید تا به مرحله تعریف پایگاه داده وارد شویم

وقتی دکمه OK را کلیک کنید، پنجره زیر نمایش داده می شود.

در این قسمت برای اتصال به پایگاه داده پارامتر ها را به صورت زیر وارد کنید:

  • آدرس سرور : ىر صورتي كه SQL Server سرور روی همین سیستم نصب شده است، مقدار این قسمت را . قرار دهید.
    اگر SQL Server روی سیستم دیگری نصب شده است، در صورتی که در مرحله نصب حالت Instance را روی Default قرار داده اید، در این بخش آدرس IP آن سیستم را وارد کنید.
  • پایگاه داده : نام پایگاه داده را وارد کنید. به طور پیشفرض این نام TCDB می باشد. اگر در مرحله نصب اسکریپت آن را تغییر داده اید، نام آن را وارد کنید.
  • نام کاربری : نام کاربری SQL Server به صورت پیشفرض sa می باشد. در صورتی که نام کاربری جدیدی ایجاد نکرده اید نیازی به تغییر این قسمت نیست.
  • رمز عبور : رمز عبوری که در مرحله نصب SQL Server انتخاب کرده بودید را وارد کنید.

پس از وارد کردن اطلاعات مطابق موارد گفته شده، دکمه دکمه ثبت آی پلاک را کلیک کنید.

در صورتی که ثبت اطلاعات به درستی انجام شود، پیغام زیر را مشاهده خواهید کرد.

پس از تایید این پیام، مجدد نرم افزار آی پلاک را اجرا کنید.

پلاک خوانی

پلاک خوانی از روی ویدیو

وقتی وارد نرم افزار آی پلاک شوید، تصویری مطابق شکل زیر مشاهده خواهید کرد. ممکن است بسته به نسخه نرم افزار شما کمی تفاوت داشته باشد.

با کلیک بر روی دکمه آیکون اضافه کردن ویدیو و دوربین وارد منو اضافه کردن دوربین و ویدیو شوید.

اکنون باید به ترتیب نشان داده شده، اطلاعات ویدیو مد نظر خود را وارد کنید.

  1. نام دوربین/ویدیو (این نام دلخواه است و تنها به عنوان شناسایی دوربین یا ویدیو استفاده می شود)
  2. آدرس کامل فایل ویدیو به همراه پسوند

پس از تکمیل بخش های مورد نیاز، دکمه ذخیره را کلیک کنید. با فشردن این دکمه به تب نظارت صفحه اصلی آی پلاک باز می گردید.

در منو پیش رو امکانات اولیه برای کار با ویدیو یا دوربین در اختیار شما قرار می گیرد. دکمه های در دسترس شما به ترتیب از راست به چپ به شرح زیر می باشد:

  1. با زدن این دکمه اتصال شما با دوربین برقرار شده یا اگر آدرس ویدیو به نرم افزار داده باشید، ویدیو پخش خواهد شد.
  2. این دکمه شما را به منو تنظیمات دوربین (برای تغییر نام دوربین و رشته اتصال یا آدرس ویدیو) منتقل خواهد کرد. همچنین از این منو شما می توانید به تنظیمات پیشرفته دسترسی داشته باشید.
  3. با زدن این گزینه می توانید روی تصویر در حال پخش ناحیه مورد علاقه (ROI) ایجاد کنید. این ناحیه محل مورد نظر شما برای پلاک خوانی را مشخص می کند و پلاک های خارج از این ناحیه تشخیص داده نمی شوند.
  4. با زدن این گزینه اطلاعات تصویر و پلاک خوانی نمایش داده می شود.

برای پخش ویدیو و شروع پردازش دکمه دکمه شروع به پلاک خوانی را کلیک کنید.

با فشردن این دکمه ویدیو شما پخش شده و پلاک خوانی به صورت خودکار روی ویدیو انجام می گیرد.

بخش های مختلف در دسترس عبارت اند از:

  1. از طریق این دکمه می توانید ارتباط با دوربین را قطع کرده و یا پخش ویدیو را متوقف کنید.
  2. تصویر پلاک آخرین خودرویی که در تصویر تشخیص داده شده است.
  3. شماره پلاک آخرین خودرو تشخیص داده شده در تصویر که از طریق پردازش تصویر و هوش مصنوعی تشخیص داده شده است.
  4. تصویر آخرین خودرویی که در تصویر تشخیص داده شده است.

نکته

در نظر داشته باشید که در تب نظارت نرم افزار آی پلاک، تنها تصویر و شماره پلاک آخرین خودرو تشخیص داده شده نمایش داده می شود. برای مشاهده سایر تردد های ثبت شده باید به تب گزارشات مراجعه کنید.

تشخیص پلاک از طریق دوربین

برای پلاک خوانی از طریق دوربین از طریق دکمه آیکون اضافه کردن ویدیو و دوربین وارد منو اضافه کردن دوربین شده یا در صورتی که پیش از این به نرم افزار خود دوربین اضافه کرده اید، از طریق دکمه آیکون تنظیمات دوربین و ویدیو وارد منو تنظیمات دوربین شوید.

مطابق تصویر بالا، اطلاعات مورد نیاز را در این صفحه وارد کنید. این اطلاعات عبارت اند از:

  1. نام دوربین/ویدیو (این نام دلخواه است و تنها به عنوان شناسایی دوربین یا ویدیو استفاده می شود
  2. رشته اتصال RTSP دوربین

پس از تکمیل بخش های مورد نیاز، دکمه ذخیره را کلیک کنید. با فشردن این دکمه به تب نظارت صفحه اصلی آی پلاک باز می گردید.

هشدار

دقت کنید که رشته اتصال RTSP با IP دوربین تفاوت دارد. در مورد رشته اتصال و نحوه یافتن آن در ادامه توضیح داده شده است.

اکنون با استفاده از دکمه آیکون تنظیمات دوربین و ویدیو اتصال نرم افزار با دوربین برقرار می شود.

در این مرحله پلاک خوانی به طور خودکار انجام می گیرد.

بخش های مختلف در دسترس عبارت اند از:

  1. از طریق این دکمه می توانید ارتباط با دوربین را قطع کرده و یا پخش ویدیو را متوقف کنید.
  2. تصویر پلاک آخرین خودرویی که در تصویر تشخیص داده شده است.
  3. شماره پلاک آخرین خودرو تشخیص داده شده در تصویر که از طریق پردازش تصویر و هوش مصنوعی تشخیص داده شده است.
  4. تصویر آخرین خودرویی که در تصویر تشخیص داده شده است.

نکته

در نظر داشته باشید که در تب نظارت نرم افزار آی پلاک، تنها تصویر و شماره پلاک آخرین خودرو تشخیص داده شده نمایش داده می شود. برای مشاهده سایر تردد های ثبت شده باید به تب گزارشات مراجعه کنید.

هشدار

ممکن است هنگام اتصال به دوربین با پیغام خطا "دوربین پیدا نشد. رشته اتصال را دوباره چک کنید." مواجه شوید. در صورت مشاهده این ارور ابتدا از صحت رشته اتصال خود اطمینان پیدا کنید. اگر با وجود درست بودن رشته اتصال باز هم با این پیغام خطا مواجه شدید، ممکن است این مشکل به دلیل گزینه پخش صدا رخ داده باشد.

بسته به مدل دوربین شما، ممکن است در رشته اتصال آن علاوه بر ویدیو دوربین، صدای دوربین نیز ارسال شود که این مورد می تواند در اتصال نرم افزار به دوربین اختلال ایجاد کند. برای رفع این مشکل پس از وارد کردن رشته اتصال دوربین، وارد بخش تنظیمات پیشرفته شوید.

با ورود به این صفحه، از بخش پارامتر های ویدیو، گزینه پخش صدا را در صوتی که فعال بود، غیر فعال کرده یا در صورتی که غیر فعال بود، آن را فعال کنید.

پس از انجام این کار، به صفحه نظارت دوربین بازگشته و دکمه اتصال را کلیک کنید. در صورتی که مشکل اتصال به دلیل صدا رخ داده باشد، با انجام این کار مشکل برطرف شده و اتصال دوربین بدون خطا انجام می شود.

کار با دوربین تحت شبکه

اگر می خواهید تصویر را مستقیما از دوربین شبکه (IP Camera) دریافت کنید، باید رشته اتصال به دوربین را بدانید. هر دوربین، رشته اتصال خاصی دارد که با دیگر دوربین ها متفاوت است. راه های مختلفی برای دریافت رشته اتصال دوربین ها وجود دارد.

پیشنهاد می کنیم ویدیو آشنایی با رشته اتصال RTSP و نحوه دریافت آن را مشاهده کنید تا با روش های مختلف گرفتن رشته اتصال دوربین ها آشنا شوید.

کار با دوربین وبکم

برای دوربین وبکم کافیست در محل رشته اتصال عدد 0 (شماره دوربین) را وارد کنید و پس از ذخیره کردن، دکمه آیکون تنظیمات دوربین و ویدیو را بزنید. اگر بیش از یک دوربین دارید، شماره های 1 و 2 و ... را استفاده کنید.

جستجو و گزارش گیری

نرم افزار پلاک خوان و مدیریت تردد آی پلاک در بخش گزارشات امکانات متنوع و کاملی برای جستجو پلاک ها و گزارش گیری به شما می دهد. در ادامه حالت های مختلف گزارش گیری و جستجو را بررسی می کنیم.

گزارش گیری بر اساس تاریخ

برای گزارش گیری تردد های ثبت شده در نرم افزار بر اساس تاریخ، از بخش بازه زمانی در قسمت سمت راست صفحه گزارشات، شروع و پایان تاریخ مد نظر خود را مشخص کنید. سپس با فشردن دکمه جستجو، تمامی تردد های انجام شده در این بازه نمایش داده خواهد شد.

همانطور که مشاهده می کنید با تعیین بازه گزارش گیری و فشردن دکمه جستجو نتایج تردد نمایش داده می شود. در حال حاضر 15 نتیجه در این صفحه نمایش داده می شود.

در قسمت پایین سمت چپ صفحه گزارشات، تعداد کل تردد ها در نتایج جستجو مشخص شده است. نرم افزار آی پلاک به صورت پیشفرض 15 تردد آخر را نمایش می دهد. اما در صورتی که تعداد تردد های یافت شده بیشتر از 15 مورد باشد، می توانید تعداد نتایج نمایش داده شده را افزایش دهید یا صفحات نتایج را مرور کنید.

گزارش گیری بر اساس زمان

برای گزارش گیری تردد های ثبت شده در نرم افزار بر اساس زمان (ساعت و دقیقه)، از بخش بازه زمانی در قسمت سمت راست صفحه گزارشات، ساعت و دقیقه شروع و پایان مد نظر خود را مشخص کنید. سپس با فشردن دکمه جستجو، تمامی تردد های انجام شده در این بازه نمایش داده خواهد شد.

همانطور که مشاهده می کنید با تعیین بازه گزارش گیری و فشردن دکمه جستجو نتایج تردد نمایش داده می شود.

جستجو شماره پلاک

نرم افزار پلاک خوان آی پلاک امکان جستجوی دقیق و جزئی پلاک خودرو ها را در اختیار شما قرار می دهد.

همانطور که مشاهده می کنید در فیلد ارائه شده برای جستجو پلاک شما می توانید هر بخش از شماره پلاک را به تفکیک جستجو کنید

به عنوان مثال ما حرف ق و دو رقم آخر 32 را جستجو می کنیم.

پس از وارد کردن بخش های مورد نظر و کلیک کردن دکمه جستجو، تردد های مطابق با پارامتر های وارد شده نمایش داده خواهند شد.

گزارش گیری ترکیبی

برای جستجو و گزارش گیری از تردد های ثبت شده در نرم افزار پلاک خوان آی پلاک، شما می توانید از تمام فیلتر ها در کنار یکدیگر استفاده کنید.

به عنوان مثال، ما می خواهیم تردد یک خودرو در بازه ی زمانی 1:00 PM در تاریخ 1401/2/8 تا ساعت 5:30 PM در تاریخ 1401/2/11 را بیابیم. از طرفی می دانیم 2 رقم اول پلاک 25 بوده و دو رقم آخر آن 36 است. با وارد کردن این پارامتر ها و جستجو، تردد های انجام شده خودرو مد نظر در این بازه زمانی را مشاهده می کنیم.

با تکمیل بخش ها بر اساس پارامتر های مد نظر و کلیک کردن دکمه جستجو، تمامی تردد هایی که با مشخصات وارد شده مطابقت دارند لیست می شوند.

اطلاعات قابل نمایش در گزارشات

در بخش گزارشات نرم افزار آی پلاک شما می توانید در کنار شماره پلاک ثبت شده از هر تردد، اطلاعاتی از قبیل تاریخ و ساعت، نام دوربین، جهت حرکت خودرو، تصویر پلاک و... را مشاهده کنید. این گزینه ها را می توانید از قسمت بالای لیست گزارشات انتخاب کرده تا در اطلاعات ارائه شده در هر تردد نمایش داده شوند.

به عنوان مثال ما تیک تصویر پلاک را فعال می کنیم تا تصویر پلاک خودرو ها نیز در گزارشات نمایش داده شود.

بدین صورت تصویر پلاک ها نیز به لیست گزارشات اضافه شده و در خروجی گزارشات نیز نمایش داده خواهد شد.

نکته

در صورتی که در بخش تنظیمات ذخیره سازی تصاویر گزینه ی ذخیره تصویر پلاک و خودرو را انتخاب کرده باشید، با کلیک بر روی تصویر پلاک در لیست گزارشات، تصویر ذخیره شده از خودرو مربوطه در پنجره ای جدید برای شما نمایش داده خواهد شد.

نکته

اطلاعات قابل نمایش در بخش گزارشات بستگی به ورژن نرم افزار شما دارد. در صورتی که از نسخه جاده ای آی پلاک استفاده می کنید، برخی فیلد ها مانند تصویر مالک، کد ملی و شماره همراه برای شما نمایش داده نخواهد شد.

خروجی گرفتن از گزارشات

نرم افزار آی پلاک به شما امکان خروجی گرفتن از گزارشات در قالب فایل PDF، Excel و همچینین پرینت گرفتن از گزارشات را ارائه می دهد.

با زدن این دکمه وارد صفحه ی پرینت گزارشات می شوید.

در این پنجره پیش نمایش لیست گزارشات تردد را مشاهده می کنید. برای خروجی گرفتن از آن روی دکمه آیکون خروجی گرفتن از گزارشات کلیک کرده و یکی از فرمت های Excel یا PDF یا Word را انتخاب کنید و برای پرینت گرفتن گزارشات نیز بر روی دکمه آیکون پرینت گزارشات کلیک کنید.

مدیریت کاربران

در تب مدیریت کاربران نرم افزار آی پلاک شما می توانید کاربران سیستم را مدیریت کرده و میزان دسترسی آن ها به نرم افزار را مشخص کنید.

تغییر اطلاعات کاربر ادمین

کاربر ادمین که در نرم افزار آی پلاک به عنوان کاربر پیشفرض با دسترسی کامل به نرم افزار معرفی شده است، برای سهولت در استفاده از نرم افزار با استفاده از نام کاربری admin و رمز عبور admin وارد سیستم می شود.

هشدار

به دلیل مسائل امنیتی توصیه می شود حتما پس از ورود اولیه به نرم افزار، اطلاعات ورود کاربر ادمین را ویرایش کنید.

برای تغییر اطلاعات کاربر ادمین، ابتدا کاربر ادمین را از لیست کاربران انتخاب کرده، سپس دکمه ویرایش را کلیک کنید.

برای تغییر اطلاعات کاربر ادمین، ابتدا کاربر ادمین را از لیست کاربران انتخاب کرده، سپس دکمه ویرایش را کلیک کنید.

شما می توانید نام ، نام خانوادگی و رمز عبور کاربر ادمین را تغییر دهید. همچنین شما می توانید توضیحات مربوط به هر کاربر را نیز در سیستم وارد کنید تا در صورت مراجعه به بخش کاربران و جستجو کاربر، این توضیحات را مشاهده کنید.

با کلیک بر روی دکمه ثبت، تغییرات اعمال می شود.

هشدار

نرم افزار آی پلاک به شما قابلیت تغییر سطوح دسترسی کاربران را نیز ارائه می کند اما به دلیل این که کاربر ادمین مدیر اصلی سیستم است، مراقب باشید که تا هنگامی که کاربر دیگری به عنوان مدیر اصلی در سامانه تعریف نکرده اید، سطح دسترسی کاربر ادمین را تغییر ندهید.

افزودن کاربر جدید

برای افزودن کاربر جدید روی سیستم، از بخش مدیریت کاربران سیستم بر روی دکمه کاربر جدید کلیک کنید.

با زدن دکمه کاربر جدید، فیلد های مربوط به ورود اطلاعات کاربر برای شما باز می شود. با پر کردن اطلاعات کاربر در این فیلد ها می تونید کاربر جدید را به سیستم اضافه کنید.

نرم افزار آی پلاک به صورت پیش فرض دو سطح دسترسی مدیر اصلی و کاربر معمولی را ارائه می کند.

  • مدیر اصلی : این کاربر به تمامی بخش های نرم افزار از جمله نظارت، گزارشات، مدیریت کاربران سیستم، تنظیمات و... دسترسی دارد.
  • کاربر معمولی : این کاربر تنها به بخش نظارت نرم افزار دسترسی دارد.

همچنین شما می توانید با انتخاب گزینه سفارشی دسترسی های دلخواه را برای کاربر جدید اعمال کنید.

با پر کردن اطلاعات کاربر و کلیک بر روی دکمه ثبت، کاربر جدید به لیست اضافه می شود.

همانطور که مشاهده می کنید کاربر جدید به لیست اضافه شده است.

اکنون با اطلاعات کاربر جدید وارد نرم افزار می شویم.

پس از وارد کردن اطلاعات کاربر، دکمه ورود را کلیک می کنیم.

همانطور که مشاهده می شود، کاربر جدید تنها به دو بخش نظارت و گزارشات دسترسی دارد که مطابق دسترسی های تعریف شده برای کاربر است.

تغییر رمز عبور کاربر

برای تغییر رمز عبور کاربر ابتدا از لیست کاربران، کاربر مد نظر انتخاب کرده و سپس دکمه ویرایش را کلیک کنید.

با زدن دکمه ویرایش، بخش های مربوط به اطلاعات کاربر باز شده و شما می توانید اطلاعات را تغییر دهید.

برای تغییر رمز عبور کاربر، در بخش رمز عبور و ورود مجدد رمز عبور رمز عبور مد نظر خود را وارد کرده سپس دکمه ثبت را کلیک کنید.

در صورتی که دو رمز عبور وارد شده با یک دیگر مطابقت داشته باشد، پنجره تایید زیر را مشاهده خواهید کرد.

اکنون کاربر می تواند با رمز عبور جدید خود وارد نرم افزار آی پلاک شود.

نکته

ممکن است کاربر سیستم که تصمیم به تغییر رمز عبور خود دارد به بخش مدیریت کاربران سیستم دسترسی نداشته باشد. در این صورت کاربر می تواند با روش ساده تری رمز عبور خود را تغییر دهد. برای انجام این کار، از قسمت بالا سمت چپ نرم افزار بر روی دکمه منو همبرگری آی پلاک کلیک کنید.

با کلیک بر روی این گزینه، پنجره تغییر رمز عبور باز خواهد شد. در این پنجره شما می توانید با ورود رمز عبور فعلی و رمز عبور جدید و ورود مجدد رمز عبور رمز عبور خود را تغییر دهید.

پس از پر کردن بخش های ذکر شده، با کلیک بر روی دکمه ثبت تغییر رمز عبور اعمال خواهد شد.

تغییر سطح دسترسی کاربر

برای تغییر سطح دسترسی کاربر ابتدا از لیست کاربران، کاربر مد نظر انتخاب کرده و سپس دکمه ویرایش را کلیک کنید.

با زدن دکمه ویرایش، بخش های مربوط به اطلاعات کاربر باز شده و شما می توانید اطلاعات را تغییر دهید.

اکنون می توانید سطح دسترسی کاربر مد نظر را تغییر دهید.

هشدار

به دلیل موارد امنیتی، برای ایجاد هرگونه تغییر در اطلاعات کاربر باید رمز عبور و ورود مجدد رمز عبور کاربر مجدد وارد شود. شما می توانید مرز عبور قبلی کاربر را وارد کرده یا رمز عبور جدید برای کاربر تعریف کنید.

با کلیک بر روی ثبت، پیام تایید تغییرات را مشاهده خواهید کرد.

اکنون کاربر در صورت ورود به سیستم، سطح دسترسی جدیدی دریافت خواهد کرد.

حذف کاربر

برای حذف کاربر، ابتدا بر روی نام کاربر مورد نظر در لیست کاربران کلیک کرده، سپس دکمه حذف کاربر را کلیک کنید.

با کلیک بر روی دکمه حذف، پیغامی جهت تایید حذف کاربر نمایش داده می شود.

با زدن دکمه Yes کاربر از سیستم حذف خواهد شد.

مدیریت مالکین

در بخش مدیریت مالکین نرم افزار پلاک خوان و مدیریت تردد آی پلاک، شما می توانید مالکین خودرو ها را در نرم افزار ثبت کرده و برای هر یک، مجوز تردد تعریف کنید.

نکته

در نرم افزار آی پلاک، مجوز تردد برای مالکین تعریف می شود و هر خودرویی که به مالک مرتبط باشد، از مجوز تردد مالک خود استفاده می کند.

تعریف مالک جدید

برای تعریف مالک جدید به سیستم، ابتدا وارد بخش مدیریت مالکین شده، سپس روی دکمه مالک جدید کلیک کنید.

با کلیک بر روی دکمه مالک جدید، بخش های مختلف برای وارد کردن اطلاعات مالک در نرم افزار برای شما باز می شود. در این قسمت باید مشخصات مالک را وارد کنید.

بخش های مورد نیاز برای ثبت مالک جدید عبارت اند از :

  • نام (اجباری)
  • نام خانوادگی (اجباری)
  • کد ملی : کد ملی مالک باید به فرمت صحیح وارد شود. (اختیاری)
  • همراه : در این بخش می توانید شماره همراه یا شماره ثابت مالک را وارد کنید. فرمت شماره باید صحیح باشد. (اختیاری)
  • توضیحات : این توضیحات برای شناسایی دقیق تر مالک می باشد. (اختیاری)
  • تصویر مالک : این تصویر برای شناسایی بهتر مالک می باشد و می تواند در گزارشات تردد نمایش داده شود. (اختیاری)
  • مجوز : در مورد مجوز در بخش بعدی توضیح داده می شود.

پس از وارد کردن اطلاعات، با کلیک بر روی دکمه ثبت مالک جدید به سیستم اضافه می شود.

ویرایش مالک

برای ویرایش مالک ثبت شده در سیستم، ابتدا از لیست مالکین، فرد مورد نظر را انتخاب کرده و دکمه ویرایش را کلیک کنید.

با کلیک بر روی دکمه ویرایش، بخش های مربوط به اطلاعات مالک باز شده و شما می توانید آن ها را ویرایش کنید.

پس از ویرایش اطلاعات، دکمه ثبت را کلیک کنید. با زدن دکمه ثبت تغییرات در سیستم ذخیره می شود.

تعیین مجوز تردد مالک

نرم افزار آی پلاک به عنوان یک نرم افزار تخصصی در زمینه مدیریت تردد امکانات کاملی برای ارائه مجوز به مالکین خودرو ها را ارائه می کند.

شما می توانید در نرم افزار آی پلاک برای هر یک از مالکین به طور جداگانه مجوز تردد صادر کنید. این مجوز هنگام تردد خودرو مالک مورد نظر و تشخیص پلاک آن توسط آی پلاک، در بخش نظارت به عنوان مجاز یا غیر مجاز مشخص می شود.

همچنین در صورت استفاده از امکانات اتوماسیون تردد آی پلاک و اتصال نرم افزار به گیت کنترل تردد یا راهبند ، در صورت مجاز بودن خودرو می توان راهبند یا گیت را به طور خودکار و هوشمند برای عبور خودرو باز کرد.

برای تغییر مجوز تردد مالک، ابتدا مالک مورد نظر را انتخاب و سپس دکمه ویرایش را کلیک کنید.

با کلیک بر روی دکمه ویرایش، بخش های مختلف مشخصات مالک قابل تغییر خواهند شد که بخش مد نظر ما در این قسمت، مجوز است.

نرم افزار آی پلاک به طور کلی 4 نوع مجوز را برای مالکین ارائه می کند :

  • مجوز نامحدود : خودرو های متعلق به این مالک در هر ساعت از شبانه روز و در هر تاریخی مجاز شناخته می شوند.
  • مجوز محدود بر اساس تاریخ : خودرو های متعلق به این مالک تنها در تاریخ مشخص شده مجاز به تردد بوده و قبل از تاریخ شروع و بعد از تاریخ پایان به عنوان غیر مجاز شناسایی خواهند شد.
  • مجوز محدود بر اساس ساعت (محدودیت روزانه) : خودرو های متعلق به این مالک فارغ بر اساس ساعت محدود می باشند و تنها در بازه زمانی بین زمان شروع و زمان پایان مجاز به تردد می باشند.
  • مجوز محدود بر اساس تاریخ و ساعت) : به عنوان ترکیبی از حالت دوم و سوم، در این حالت خودرو ها در بازه زمانی مشخص شده از تاریخ شروع تا تاریخ پایان و در بین زمان شروع و زمان پایان مجاز به تردد می باشند و در هر تاریخی خارج از این دو بازه غیر مجاز شناخته می شوند.

به عنوان مثال، می خواهیم برای یک مالک، مجوز یک ماهه از تاریخ 1401/2/1 تا تاریخ 1401/2/31 صادر کنیم و به دلیل محدودیت تردد شبانه مجتمع، خودرو های ثبت شده برای این مالک از ساعت 6:00 AM تا ساعت 8:00 PM اجازه تردد داشته باشند. صدور این مجوز به صورت زیر خواهد بود:

با کلیک بر روی دکمه ثبت، مجوز مشخص شده برای مالک اعمال می شود.

حذف مالک

برای حذف مالک، کافیست مالک مورد نظر را از لیست مالکین انتخاب کرده و بر روی دکمه حذف کلیک کنید.

با کلیک بر روی دکمه حذف، پیامی مبنی بر تایید حذف نمایش داده می شود.

با تایید این پیام، کاربر از لیست حذف می گردد.

مدیریت خودرو ها

در بخش مدیریت خودرو ها شما می توانید شماره پلاک خودرو ها، مدل و رنگ آن ها را در سیستم وارد کرده و به مالکین ثبت شده تخصیص دهید.

نکته

در نرم افزار آی پلاک، مجوز تردد برای مالکین تعریف می شود و هر خودرویی که به مالک مرتبط باشد، از مجوز تردد مالک خود استفاده می کند. هر مالک در نرم افزار آی پلاک می تواند یک یا چند خودرو داشته باشد که همگی از مجوز مالک طبعیت می کنند.

تعریف خودرو جدید

برای ثبت خودرو جدید در سیستم، ابتدا وارد بخش مدیریت خودرو ها شده و سپس روی دکمه خودرو جدید کلیک کنید.

با کلیک بر روی دکمه خودرو جدید، بخش های مختلف برای وارد کردن اطلاعات خودرو در نرم افزار برای شما باز می شود. در این قسمت باید مشخصات خودرو و شماره پلاک را وارد کنید.

بخش های مورد نیاز برای ثبت خودرو جدید عبارت اند از :

  • فرمت پلاک : فرمت استاندارد 8 رقمی پلاک رسمی کشور یا سایر فرمت ها مانند پلاک موتور یا منطقه آزاد (اجباری)
  • شماره پلاک خودرو (اجباری)
  • مدل خودرو : مدل خودرو را از میان مدل های رایج مانند سمند، پراید و پژو 405 مشخص کرده یا گزینه متفرقه را انتخاب کنید. (اجباری)
  • جزئیات مدل خودرو : در این بخش می توانید جزئیاتی در مورد مدل خودرو بنویسید. (اختیاری)
  • رنگ (اختیاری)
  • توضیحات : در این بخش می توانید توضیحات و اطلاعات بیشتری در مورد خودرو وارد کنید. (اختیاری)
  • انتخاب مالک : مالک خودرو مورد نظر را از لیست مالکین انتخاب کنید (اجباری)

پس از وارد کردن اطلاعات، با کلیک بر روی دکمه ثبت خودرو جدید به سیستم اضافه می شود.

ویرایش مشخصات خودرو

برای ویرایش خودرو ثبت شده در سیستم، ابتدا از لیست خودرو ها، خودرو مورد نظر را انتخاب کرده و دکمه ویرایش را کلیک کنید.

با کلیک بر روی دکمه ویرایش، بخش های مربوط به اطلاعات خودرو باز شده و شما می توانید آن ها را ویرایش کنید.

پس از ویرایش اطلاعات، دکمه ثبت را کلیک کنید. با زدن دکمه ثبت تغییرات در سیستم ذخیره می شود.

حذف خودرو

برای حذف خودرو، کافیست خودرو مورد نظر را از لیست خودرو ها انتخاب کرده و بر روی دکمه حذف کلیک کنید.

با کلیک بر روی دکمه حذف، پیامی مبنی بر تایید حذف نمایش داده می شود.

با تایید این پیام، خودرو از لیست حذف می گردد.

شرایط نصب

برای انجام پلاک خوانی به صورت صحیح و با دقت بازشناسی تضمین شده باید شرایط مناسب فراهم شود. در صورت عدول از هر یک از شرایط زیر، دقت بازشناسی کاهش خواهد یافت.

انتخاب دوربین

از دوربین های بهینه شده برای امر پلاک خوانی استفاده کنید، دوربین های نظارتی مناسب امر پلاک خوانی نیستند. ترجیحا از دوربین هایی که توسط شرکت شهاب به فروش می رسد استفاده کنید، در غیر این صورت حتما در مورد مشخصات دوربین از متخصصان شرکت شهاب مشاوره بگیرید.

راه اندازی دوربین

راه اندازی دوربین در شرایط مناسب مسئله حائز اهمیتی است. پارامتر های زیر را هنگام راه اندازی دوربین در نظر داشته باشید:

زاویه دوربین

زاویه دوربین اعم از زاویه افقی یا عمودی باید بگونه ای باشد تا راستا تصویر پلاک با راستا افقی و عمودی دارای کمترین زاویه ممکن و در صورت امکان نزدیک به صفر باشد. نمونه ای از زوایا نامناسب دوربین را در شکل زیر مشاهده می کنید:

نور محیط

در کاربرد های فضای باز در روز اغلب نیاز به نور مصنوعی نیست اما در شب چه در فضای باز و چه در فضای بسته حتما نور مناسب را تامین کنید. در صورت امکان استفاده از نور مرئی توصیه می شود.

نمونه تصویر با نور کم :

نمونه تصویر با نور زیاد :

رزولوشن

رزولوشن تصویر نباید بگونه ای باشد که تصویر پلاک خیلی بزرگ یا خیلی کوچک نمایش داده شود، معمولا رزولوشن باید بگونه ای باشد که پلاک عرض حداقل 25 پیکسل و طول حداقل 120 پیکسل را دارا باشد.

سرعت شاتر

سرعت شاتر باید بگونه ای تنظیم شود که تصویر پلاک نه دچار ماتی شود و نه تصویر را چندان تیره کند.

نمونه تصویر با سرعت شاتر نامناسب ( سرعت شاتر بالا ) :

چند نمونه تصویر با سرعت شاتر نامناسب ( سرعت شاتر پایین ) :

در شرایط نوری مناسب برای روز معمولا سرعت شاتر 200/1 یا 250/1 و برای شب 250/1 یا 500/1 مناسب است.تنظیم دقیق سرعت شاتر وابسته به شراط نوری و سرعت تردد خودرو ها متفاوت است.

نرخ فریم

در کاربرد هایی مانند پارکینک که تردد خودرو ها با سرعت پایین انجام می شود نرخ فریم 20 و در کاربرد هایی با سرعت تردد بالا نرخ فریم 25 تا 30 مناسب هستند.

سایر تنظیمات

سایر تنظیمات دوربین که معمولا در دوربین های پلاک خوان وجود دارند اعم از WDR, HLC, BLC, GAIN,CONTRAST , .. که تعیین مقدار مناسب آن ها وابستگی زیادی به شرایطی محیطی دارند را بگونه ای تنظیم کنید که پلاک از ماتی، کشیدگی، تیرگی زیاد، شفافیت زیاد به دور باشد.

شرایط پلاک

پلاک نباید دارای عارضه و یا کثیفی بیش از حد باشد.

نمونه پلاک نامناسب (دارای عارضه و کثیفی):

پلاک نباید مخدوش باشد.

راهنمای تنظیمات

متد اتصال به دوربین

نرم افزار پلاک خوان آی پلاک برای اتصال به دوربین و یا پخش ویدئو از دو شیوه OpenCV و VLC استفاده می کند. در حالت کلی توصیه می شود از حالت VLC استفاده کنید. اما در بعضی مواقع به علت اختلالات در اتصال شبکه دوربین ممکن است کشیدگی و بهم ریختگی در تصویر دوربین مشاهده کنید. در این صورت می توانید از روش OpenCV برای اتصال به دوربین استفاده کنید. لازم به ذکر است که در هنگام استفاده از روش OpenCV ممکن است تاخیر اندکی در دریافت تصویر مشاهده کنید.

نرخ فریم

اگر از متد OpenCV استفاده میکنید نرخ فریمی که در تنظیمات قرارمی دهید، هم نرخ فریم نمایش و هم نرخ فریم پردازش خواهد بود.

اگر از روش VLC استفاده میکنید نرخ فریمی که در تنظیمات قرار می دهید، تنها نرخ فریم پردازش خواهد بود و پخش تصویر با همان نرخ فریم مبدا خواهد بود.

نکته

هنگام استفاده از روش OpenCV برای کاهش نرخ فریم از تنظیمات دوربین اقدام کنید، چرا که در صورتی که نرخ فریم را مقدار کمتری از نرخ فریم مبدا قرار دهید، نرم افزار آی پلاک اقدام به بافر فریم های پخش نشده می کند که علاوه بر افزایش مصرف رم، موجب ناپایداری اتصال به دوربین می شود. در حالت کلی برای برقراری ارتباط پایدار با دوربین، هنگام استفاده از متد OpenCV نرخ فریم را حداقل 2 برابر نرخ فریم دوربین قرار دهید.

تشخیص پلاک بر اساس جهت

نرم افزار آی پلاک قابلیت تشخیص جهت حرکت خودرو را دارد و نزدیک شدن و دور شدن خودرو را برای هر دوربین اعلام می کند.

در صورت قرار دادن این گزینه بر روی حالت نزدیک شدن تنها پلاک خودرو هایی که به سمت دوربین در حال حرکت هستند گزارش می شود و اگر بر روی حالت دور شدن قرار بگیرد، تنها پلاک خودرو های در حال دور شدن از دوربین گزارش می شود. اگر این گزینه بر روی حالت همه قرار بگیرد، هر دو حالت حرکت خودرو به تفکیک گزارش خواهد شد.

ثبت پلاک بعد از تایید

در صورت فعال بودن این گزینه، پس از تشخیص هر پلاک توسط نرم افزار، پیغامی باز شده که اطلاعات تردد را نمایش می دهد. در صورت تایید این پیغام توسط کاربر، اطلاعات تردد در گزارشات ثبت شده و در غیر این صورت، نادیده گرفته می شود.

ذخیره سازی تصویر

نرم افزار آی پلاک در کنار ثبت شماره پلاک خودرو، قابلیت ثبت تصویر خودرو و تصویر پلاک خودرو را نیز به شما می دهد.

با انتخاب گزینه ی عدم ذخیره تصویر پلاک و ماشین تصویر خودرو و پلاک آن ذخیره نمی شود. از این طریق می توانید در حجم ذخیره گزارشات صرفه جویی کنید.

گزینه ی فقط ذخیره تصویر پلاک تنها تصویر پلاک را در گزارشات شما ذخیره می کند. هر تصویر پلاک حدودا 1 تا 2 کیلوبایت حجم خواهد داشت.

گزینه ی ذخیره تصویر پلاک و خودرو علاوه بر تصویر پلاک خودرو، تصویر خودرو در حال تردد را نیز ذخیره می کند. هر تصویر خودرو 100 تا 200 کیلوبایت حجم خواهد داشت.

شناسایی پلاک موتور

اگر قصد دارید پلاک موتورسیکلت ها را نیز شناسایی کنید، این گزینه را فعال کنید.

تشخیص چند پلاک

اگر این گزینه غیر فعال باشد در هر فریم تنها یک پلاک شناسایی خواهد شد و در صورت فعال شدن در هر فریم تا 5 پلاک به طور هم زمان شناسایی و گزارش خواهند شد.

نکته

برای اعمال تنظیم چند پلاکه، حتما باید مجوز چند پلاکه تهیه کنید. اگر تردد خودرو های در چند خط تردد و بصورت هم زمان صورت می گیرد به منظور ثبت تمامی تردد ها از نسخه چند پلاکه استفاده کنید.

تکرار ویدیو

در صورت فعال بودن این گزینه، اگر دوربین به هر دلیلی قطع شود، نرم افزار به طور خودکار مجددا با دوربین ارتباط برقرار می کند و اگر در حال پلاک خوانی از روی ویدیو هستید، در صورت اتمام ویدیو، به طور خودکار بازپخش انجام می شود.

فقط گزارش پلاک های استاندارد

در صورت فعال بودن این گزینه، ساختار پلاک تشخیص داده شده با استاندارد پلاک ها مقایسه شده و در صورت عدم تطابق، شماره پلاک در گزارشات ثبت نمی شود.

تعداد نویسه های پلاک

سه نوع پلاک به تعداد نویسه های مختلف در کشور وجود دارد.

  1. پلاک های استاندارد وسایل نقلیه موتوری و ماشینی با 8 نویسه
  2. پلاک مناطق ازاد قدیمی با 5 نویسه
  3. پلاک مناطق آزاد جدید با 7 نویسه

این بخش از دو پارامتر تشکیل شده که نشان دهنده تعداد نویسه های پلاک است. در حالت پیش فرض مقادیر 8 و 0 را داراست به این معنی که فقط پلاک های استاندارد مد نظر است. در صورتی که قصد پلاک خوانی در مناطق ازاد را دارید مقدار دوم را بر حسب نیاز 5 یا 7 قرار دهید.

آستانه شناسایی وسیله نقلیه

نرم افزار پلاک خوان آی پلاک برای جلوگیری از مصرف بی مورد پردازنده مجهز به "تشخیص حرکت" است و در صورتی که تحرکی در تصویر وجود نداشته باشد پردازشی برای یافتن پلاک صورت نمی گیرد.

حساسیت تشخیص حرکت با پارامتر "آستانه شناسایی وسیله نقلیه" قابل تنظیم است، هرچه این پارامتر مقدار بزرگتری داشته باشد، آی پلاک نسبت به تغییرات و تحرکات حساسیت کمتری دارد. بدین معنی که باید تحرکات وسیع تری در تصویر صورت بگیرد تا پردازش برای یافتن پلاک آغاز شود.

از انجایی که اغلب در شب نور کمتری وجود دارد در صورتی که این پارامتر مقدار مناسبی نداشته باشد پلاک خوانی صورت نمی گیرد.

حداقل مقدار این پارامتر 0 است به این معنی که پردازنده شما دائما درگیر پردازش خواهد بود حتی اگر هیچ تحرکی در تصویر وجود نداشته باشد.

وقفه پس از موفقیت

در صورتی که مقدار x را قرار دهید، پس از گزارش یک پلاک برای x فریم بعدی هیچ گونه پردازشی برای یافتن پلاک انجام نمی شود.

زمان کش VLC

این پارامتر را برای اتصال اسان به دوربین روی 1000 میلی ثانیه قرار دهید. در صورتی که در اتصال به دوربین دچار مشکل شدید یکی از پارامتر های کمک کننده افزایش این مقدار به 1500 تا 2000 خواهد بود. توجه داشته باشید تصویر در حال نمایش نسبت به تصویر زنده، همیشه حداقل به این میزان زمان بر حسب میلی ثانیه ، تاخیر خواهد داشت.

عدم گزارش پلاک تکراری

اگر این پارامتر را برابر مقدار x قرار دهیم، پس از گزارش یک پلاک، تا x فریم بعد آن پلاک در حافظه آی پلاک ذخیره می ماند و به عنوان تردد جدید با آن برخورد نمی شود. در طول این x فریم اگر پلاک با دقتی بالاتر از دقت زمان گزارش پلاک یافت شود، مجدد گزارش خواهد شد در غیر این صورت گزارشی مجددی صورت نمی گیرد.

بافر پلاک ها

اگر برابر با مقدار x باشد، پس از شناسایی پلاک جدید، آی پلاک آن را در حافظه خود نگهداری می کند و پس از اینکه برای x بار پلاک مشاهده شد، بهترین نتیجه را گزارش می کند.

به طور کلی هر یک از رخداد های زیر که زود تر اتفاق بیفتد، گزارش پلاک صورت می گیرد.

  • پلاک برای x بار مشاهده شود.
  • پلاک مشاهده شده است ولی تعداد مشاهدات به x مرتبه نرسیده است و از آخرین مشاهده پلاک x فریم گذشته است.
  • پلاک گزارش شده است اما به تعداد فریم "عدم گزارش تکراری" از گزارش پلاک نگذشته است و همان پلاک با دقتی بالاتر مشاهده شده است.
  • به دلیل تعداد تردد بالا و درخواست کاربر برای نگهداری طولانی مدت پلاک در حافظه، بافر پلاک های آی پلاک در استانه پر شدن است. در این صورت برای ایجاد فضای خالی برای ثبت تردد های جدید، پلاک هایی با بیشترین دقت که در بافردر حال نگهداری باشند گزارش می شوند. سایز بافر به مقدار x و پارامتر "عدم گزارش پلاک تکراری" وابسته است.

دریافت تک تصویر

غالب دوربین های تحت شبکه استریم ویدئویی پایدار و مناسبی را در اختیار کاربران قرار می دهند. اما برخی دوربین ها برای کاهش قیمت تمام شده، استریم ویدئویی در اختیار نمی گذارند و فقط اقدام به ارسال عکس های متوالی می کنند، هر چند که این دست دوربین ها برای کاربرد پلاک خوانی مناسب نیستند، اما اگر قصد استفاده از این دست دوربین ها را دارید این گزینه را فعال کنید.

پخش صدا

برای اتصال به دوربین باید تنظیمات صدا در دوربین و آی پلاک با یکدیگر هماهنگ باشند. اگر صدا در دوربین وصل است باید این گزینه را فعال کنید. پس اگر در اتصال به دوربین مشکل دارید حتما این گزینه را بررسی کنید.

حداقل و حداکثر عرض نویسه

با تنظیم این مقادیر، نویسه هایی که سایز آن ها در این بازه قرار نگیرند نادیده گرفته می شوند. پس اگر برای آزمایش نرم افزار، تصویر پلاک با سایز بزرگ را مقابل دوربین قرار می دهید به این مورد توجه کنید.

ضریب کجی پلاک

از شرایط ضروری پلاک خوانی نداشتن زاویه های افقی و عمودی پلاک در تصویر است. اما تا حدی می توان زاویه افقی پلاک را با این پارامتر کنترل کرد. این پارامتر در حالت طبیعی مقدار یک را دارد، اگر پلاک با افق زاویه دارد این پارامتر را تا 3 می توانید افزایش دهید.

صرف نظر از پلاک های دولتی

اگر قصد شناسایی پلاک های دولتی را ندارید می تونید این گزینه را فعال کنید تا از مصرف پردازنده بکاهید.

کاهش عرض تصویر

این پارامتر برای کاهش رزولوشن تصویر و ویدئو استفاده می شود. به این صورت که اگر عرض تصویر ورودی بیش از این مقدار باشد، به این مقدار کاهش پیدا می کند. طبیعتا طول تصویر نیز به مقدار متناسب کاهش پیدا خواهد کرد. اما در صورتی که عرض تصویر کمتر از این مقدار باشد هیچ گونه تغییری در رزولوشن اتفاق نخواهد افتاد.

نکته

از این پارامتر تنها برای کاهش رزولوشن فایل های ویدئویی استفاده کنید. برای کاهش رزولوشن تصویر دریافتی از دوربین، از طریق تنظیمات دوربین اقدام کنید تا در مصرف پردازنده و شبکه صرفه جویی شود.

تنظیمات عمومی

برای ورود به بخش تنظیمات عمومی، ابتدا از قسمت بالا سمت چپ روی دکمه منو همبرگری آی پلاک کلیک کرده و از منو باز شده گزینه تنظیمات عمومی را انتخاب کنید.

با کلیک بر روی گزینه تنظیمات عمومی، پنجره زیر نمایش داده می شود.

از طریق این پنجره شما می توانید تنظیمات زیر را روی نرم افزار اعمال کنید:
  • اجرا شدن آی پلاک هنگام بالا آمدن ویندوز : با انتخاب این گزینه، با روشن شدن سیستم و بالا آمدن ویندوز، نرم افزار آی پلاک به طور خودکار اجرا می شود.
  • ورود به سیستم به صورت اتوماتیک به وسیله نام کاربری و رمز عبور ذخیره شده : در صورت فعال بودن این گزینه، هنگام اجرا شدن نرم افزار آی پلاک، پنجره وارد کردن نام کاربری و رمز عبور نمایش داده نمی شود و نرم افزار به طور خودکار با آخرین نام کاربری و رمز عبور ثبت شده در سیستم اجرا می شود.
  • روشن شدن دوربین در هنگام باز شدن برنامه نرم افزار در هنگام اجرا، به طور خودکار به دوربین های ثبت شده در سیستم متصل شده و اقدام به پلاک خوانی می کند.
  • نکته

    در شرایط غیر مترقبه (مانند قطعی برق، مشکلات سخت افزاری سیستم و...) ممکن است نرم افزار بسته شده یا سیستم خاموش یا ری استارت شود. در صورتی که تمایل دارید با روشن شدن سیستم نرم افزار اجرا شده و به طور خودکار عملیات ثبت پلاک را از سر بگیرد تا میزان توقف سیستم به حداقل برسد، سه گزینه ی اجرا شدن آی پلاک هنگام بالا آمدن ویندوز و ورود به سیستم به صورت اتوماتیک به وسیله نام کاربری و رمز عبور ذخیره شده و روشن شدن دوربین در هنگام باز شدن برنامه را فعال کنید.

  • تایید قبل از خروج از برنامه هنگامی که بر روی دکمه بستن نرم افزار کلیک می کنید، پیام تاییدی جهت خروج نمایش داده می شود. این پیام برای جلوگیری از بستن تصادفی نرم افزار در هنگام کار است.

تنظیمات پلاک خوانی

برای ورود به بخش تنظیمات پلاک خوانی، ابتدا از قسمت بالا سمت چپ روی دکمه منو همبرگری آی پلاک کلیک کرده و از منو باز شده گزینه تنظیمات پلاک خوانی را انتخاب کنید.

با کلیک بر روی گزینه تنظیمات پلاک خوانی، پنجره زیر نمایش داده می شود.

از طریق این پنجره شما می توانید تنظیمات زیر را روی نرم افزار اعمال کنید:
  • جلوگیری از ثبت پلاک مشابه : این گزینه برای مدیریت کردن خطا های احتمالی پیش آمده در تشخیص شماره پلاک خودرو ها می باشد. با فعال کردن این گزینه، نرم افزار تحت شرایط مشخص شده، از ثبت پلاک های مشابه با اختلاف در تعداد ارقام مشخص شده و در مدت زمان تعیین شده، جلوگیری کرده و میان نتایج تشخیص داده شده شماره پلاکی که ضریب اطمینان بیشتری دارد را ثبت می کند.
    • حداقل تفاوت بین دو پلاک پشت سرهم : این پارامتر مشخص می کند که نرم افزار چند رقم اختلاف را به عنوان پلاک مشابه تلقی کند. در حالت کلی به ندرت ممکن است دو خودرو با کمتر از 2 رقم در شماره پلاک پشت سر هم تردد داشته باشند. اما شما می توانید با توجه به محل استفاده از نرم افزار این میزان را تغییر دهید.
    • تا چند دقیقه ثبت پلاک مشابه انجام نشود؟ : این پارامتر مشخص می کند که نرم افزار تا چند دقیقه اقدام به ثبت پلاک های مشابه (با تفاوت در تعداد ارقام مشخص شده)نکند.
  • فقط گزارش پلاک هایی با ضریب اطمینان بالاتر از : از طریق تغییر مقدار این پارامتر می توانید آستانه ضریب اطمینان گزارش پلاک ها در نرم افزار را مشخص کنید. در حالت پیش فرض ضریب اطمینان گزارش پلاک ها در آی پلاک 0 در نظر گرفته شده تا تمامی پلاک های تشخیص داده شده ثبت شوند. با افزایش این مقدار، تنها پلاک هایی که با دقت بالا تشخیص داده شده اند ثبت می شوند. این مقدار با توجه به نیاز شما و محل استفاده قابل تنظیم است.
  • تعریف ضریب اطمینان

    پارامتر ضریب اطمینان نشان می دهد که هوش مصنوعی پلاک خوانی نرم افزار آی پلاک از نتیجه ارائه شده از تشخیص شماره پلاک خودرو چه میزان اطمینان داشته است. این پارامتر توسط عددی در بازه 0.00 تا 1.00 با دو رقم اعشار مشخص می شود که با ضرب در عدد 100 میزان دقت گزارش پلاک مشخص می شود. به عنوان مثال شماره پلاکی که با ضریب اطمینان 0.98 تشخیص داده می شود، دقت تشخیص 98% داشته است که دقت بالا و قابل اطمینانی محسوب می شود.

  • فقط گزارش پلاک هایی با تعداد کارکتر تعیین شده : با فعال کردن این گزینه، شماره پلاک های تشخیص داده شده با پارامتر های مشخص شده در بخش تعداد نویسه های پلاک تطابق داده شده و در صورت مغایرت ثبت نمی شود.
    • فقط گزارش پلاک هایی با فرمت صحیح : با توجه به پارامتر های مشخص شده در بخش تعداد نویسه های پلاک فرمت شماره پلاک تشخیص داده شده با فرمت های استاندارد مطابقت داده شده و در صورت تطابق ثبت می شود. به عنوان مثال، اگر عدد تعداد نویسه های پلاک 8 باشد، کارکتر های تشخیص داده شده با پلاک های استاندارد 8 رقمی ایران به فرمت عدد دو رقمی|عدد سه رقمی|حرف|عدد دو رقمی مطابقت داده شده و در صورت تطابق ثبت می شود. به همین صورت اگر عدد تعداد نویسه های پلاک 7 باشد، فرمت پلاک با پلاک های 7 رقمی منطقه آزاد مطابقت داده می شود.
  • MultiThreading : از طریق فعال سازی این گزینه می توان سرعت کارکرد نرم افزار، پلاک خوانی و ثبت پلاک را با افزایش میزان استفاده از CPU سیستم، بالا برد

    هشدار

    در صورتی که مصرف CPU سیستم شما در لحظه اوج تردد به مقدار بالایی می رسد، از فعال سازی این گزینه خودداری کنید. بهتر است در مورد فعال سازی این گزینه از کارشناسان پشتیبانی نرم افزار آی پلاک مشورت بگیرید.

تنظیمات پایگاه داده (نسخه لوکال)

برای ورود به بخش تنظیمات پایگاه داده، ابتدا از قسمت بالا سمت چپ روی دکمه منو همبرگری آی پلاک کلیک کرده و از منو باز شده گزینه تنظیمات پایگاه داده را انتخاب کنید.

با کلیک بر روی گزینه تنظیمات پایگاه داده، پنجره زیر نمایش داده می شود.

از طریق این پنجره شما می توانید تنظیمات زیر را روی نرم افزار اعمال کنید:
  • نام سرور SQL : این پارامتر نام سرور SQL روی سیستم شما را جهت شناسایی و اتصال به آن مشخص می کند.

    هشدار

    تغییر این پارامتر بدون دانش کافی از در زمینه پایگاه داده SQL می تواند عملکرد نرم افزار شما را مختل کند. تنها با مشورت کارشناسان پشتیبانی نرم افزار آی پلاک اقدام به تغییر این پارامتر نمایید.

  • آدرس پایگاه داده : این پارامتر آدرس فایل های پایگاه داده نرم افزار را مشخص می کند. مسیر پیش فرض فایل های پایگاه داده پس از نصب آی پلاک AppData\Roaming\iPelak\... می باشد. در صورت تغییر مکان این فایل ها می توانید آدرس آن ها را تغییر دهید.

    هشدار

    تغییر این پارامتر بدون دانش کافی از در زمینه پایگاه داده SQL می تواند عملکرد نرم افزار شما را مختل کند. تنها با مشورت کارشناسان پشتیبانی نرم افزار آی پلاک اقدام به تغییر این پارامتر نمایید.

  • نام پایگاه داده : این پارامتر نام فایل های پایگاه داده را مشخص می کند. در صورت تغییر نام این فایل ها، این پارامتر را تغییر دهید.

    هشدار

    تغییر این پارامتر بدون دانش کافی از در زمینه پایگاه داده SQL می تواند عملکرد نرم افزار شما را مختل کند. تنها با مشورت کارشناسان پشتیبانی نرم افزار آی پلاک اقدام به تغییر این پارامتر نمایید.

  • انتخاب پوشه تصاویر : فایل تصاویر خودرو ها و پلاک های ذخیره به صورت پیش فرض در مسیر نصب نرم افزار در پوشه images\... ذخیره می شوند. در صورت تمایل به جابجایی محل ذخیره تصاویر آدرس آن را در این بخش مشخص کنید.
  • بارگذاری مالکین و خودرو ها : از طریق این گزینه شما می توانید لیست مالکین و خودرو های خود را از طریق فایل اکسل به نرم افزار وارد کنید.

    نکته

    برای انجام این کار، کافیست بر روی دکمه ? کلیک کرده تا فایل خام لیست به شما نمایش داده شود. همچنین شما می توانید فایل خام نمونه را از طریق این لینک نیز دانلود کنید. پس اجرا فایل، اطلاعات خود را به صورت زیر در فایل وارد کنید.

    دقت کنید که اطلاعات شما باید دقیقا به فرمت نشان داده شده در فایل ثبت شود. پس از ثبت اطلاعات، فایل خود را ذخیره کنید.

    اکنون در نرم افزار آی پلاک، در بخش تنظیمات پایگاه داده، روی دکمه دکمه انتخاب فایل آی پلاک کلیک کرده و سپس فایل اکسل اطلاعات خود را انتخاب کنید.

    با گزینش فایل مورد نظر، عملیات درون ریزی اطلاعات در آی پلاک شروع می شود و در صورتی که این عملیات با موفقیت انجام شود، پیام زیر را مشاهده خواهید کرد.

    در صورتی که هرگونه مشکلی در عملیات بارگذاری اتفاق بیفتد، در همین بخش توضیح ان برای شما نمایش داده می شود.

    اگر بارگذاری با موفقیت انجام شده باشد، شما با مراجعه به صفحه مالکین و خودرو ها اطلاعات وارد شده را مشاهده خواهید کر.

  • حذف تردد های گذشته : با فعال سازی این گزینه، تردد های ذخیره شده در سیستم شما پس از گذشت مدت مشخص شده، به طور خودکار از سیستم حذف می شوند.
    • حذف تاریخچه از x روز پیش به قبل : با مشخص کردن تعداد روز های مد نظر، تاریخچه تردد های ثبت شده در سیستم بعد از گذشت تعداد روز معین شده به طور خودکار حذف می گردد.
    • عملیات حذف در چه زمانی آغاز شود : از طریق این گزینه زمان روزانه مد نظر برای حذف تاریخچه سیستم مشخص می شود. بهتر است ساعت مشخص شده در ساعت اوج ترافیک و تردد نباشد.

تنظیمات پایگاه داده (نسخه تحت شبکه)

برای ورود به بخش تنظیمات پایگاه داده، ابتدا از قسمت بالا سمت چپ روی دکمه منو همبرگری آی پلاک کلیک کرده و از منو باز شده گزینه تنظیمات پایگاه داده را انتخاب کنید.

با کلیک بر روی گزینه تنظیمات پایگاه داده، پنجره زیر نمایش داده می شود.

از طریق این پنجره شما می توانید تنظیمات زیر را روی نرم افزار اعمال کنید:
  • آدرس سرور : ىر صورتي كه SQL Server سرور روی همین سیستم نصب شده است، مقدار این قسمت را . قرار دهید.
    اگر SQL Server روی سیستم دیگری نصب شده است، در صورتی که در مرحله نصب حالت Instance را روی Default قرار داده اید، در این بخش آدرس IP آن سیستم را وارد کنید.
  • پایگاه داده : نام پایگاه داده را وارد کنید. به طور پیشفرض این نام TCDB می باشد. اگر در مرحله نصب اسکریپت آن را تغییر داده اید، نام آن را وارد کنید.
  • نام کاربری : نام کاربری SQL Server به صورت پیشفرض sa می باشد. در صورتی که نام کاربری جدیدی ایجاد نکرده اید نیازی به تغییر این قسمت نیست.
  • رمز عبور : رمز عبوری که در مرحله نصب SQL Server انتخاب کرده بودید را وارد کنید.
  • حذف تردد های گذشته : با فعال سازی این گزینه، تردد های ذخیره شده در سیستم شما پس از گذشت مدت مشخص شده، به طور خودکار از سیستم حذف می شوند.
    • حذف تاریخچه از x روز پیش به قبل : با مشخص کردن تعداد روز های مد نظر، تاریخچه تردد های ثبت شده در سیستم بعد از گذشت تعداد روز معین شده به طور خودکار حذف می گردد.
    • عملیات حذف در چه زمانی آغاز شود : از طریق این گزینه زمان روزانه مد نظر برای حذف تاریخچه سیستم مشخص می شود. بهتر است ساعت مشخص شده در ساعت اوج ترافیک و تردد نباشد.

پشتیبان گیری پایگاه داده

برای پشتیبان گیری از پایگاه داده، ابتدا از قسمت بالا سمت چپ روی دکمه منو همبرگری آی پلاک کلیک کرده و از منو باز شده گزینه پشتیبان گیری پایگاه داده را انتخاب کنید.

با کلیک بر روی گزینه پشتیبان گیری پایگاه داده، پنجره زیر نمایش داده می شود.

از طریق این پنجره شما می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
  • انتخاب مسیر پشتیبان گیری : در این قسمت با کلیک بر روی دکمه دکمه انتخاب فایل آی پلاک یا تایپ کردن آدرس مسیر ذخیره سازی، محل ذخیره سازی فایل پشتیبان را مشخص می کنید.
  • پشتیبان گیری از تصاویر : با فعال سازی این گزینه، در هنگام پشتیبان گیری تمام تصاویر ذخیره شده در سیستم نیز در یک پوشه جداگانه در آدرس مشخص شده ذخیره می شوند.

نکته

در نسخه تحت شبکه گزینه پشتیبان گیری از تصاویر وجود ندارد زیرا در هنگام پشتیبان گیری از پایگاه داده نسخه تحت شبکه تصاویر نیز پشتیبان گیری می شوند.

پس از مشخص کردن مسیر، بر روی دکمه دکمه اجرا فایل آی پلاک کلیک کنید.

پس از انجام پروسه پشتیبان گیری پیام موفقیت زیر را مشاهده خواهید کرد.

با انجام این کار، در مسیر مشخص شده یک پوشه بر اساس تاریخ و ساعت پشتیبان گیری ساخته شده که درون آن فایل های پشتیبان قرار داده شده اند.

بازیابی پایگاه داده

برای بازیابی پایگاه داده از فایل ذخیره شده، ابتدا از قسمت بالا سمت چپ روی دکمه منو همبرگری آی پلاک کلیک کرده و از منو باز شده گزینه پشتیبان گیری پایگاه داده را انتخاب کنید.

با کلیک بر روی گزینه بازیابی پایگاه داده، پنجره زیر نمایش داده می شود.

در این پنجره می توانید با کلیک بر روی دکمه دکمه انتخاب فایل آی پلاک فایل پشتیبان تهیه شده از سیستم را انتخاب کرده و با کلیک بر روی دکمه دکمه اجرا فایل آی پلاک فرایند بازیابی نسخه پشتیبان را انجام دهید.

در صورتی که این فرایند با موفقیت انجام شود، پیام موفقیت بازیابی پایگاه داده را مشاهده خواهید کرد و اطلاعات به درستی در سیستم شما وارد شده است.

برد رله

برد رله کنترل راهبند شهاب، یک واسط سخت افزاری میان نرم افزار پلاک خوان و مدیریت تردد آی پلاک و تجهیزات کنترل تردد و امنیتی مانند راهبند ها، گیت ها و انواع آلارم ها می باشد.

از طریق این برد نرم افزار آی پلاک می تواند به طور هوشمند و خودکار، راهبند یا گیت را برای خودرو های مجاز در حال تردد باز و بسته کند یا در شرایط مختلف تعریف شده در نرم افزار، آلارم ها و چراغ های هشدار را فعال و غیر فعال کند.

تصویر زیر، نحوه راه اندازی و کار با برد رله شهاب را به طور کلی نشان می دهد.

در ادامه مراحل راه اندازی و کار با برد رله به طور کامل توضیح داده می شود.

راه اندازی

ابتدا برد را به منبع تغذیه مناسب متصل کنید. برای تغذیه برد از یک منبع تغذیه 12V با حداقل جریان 1A استفاده کنید.
پس از اتصال برد به منبع تغذیه، چراغ نشانگر صحت اتصال منبع تغذیه (LED ششم از سمت راست) به رنگ قرمز روشن می شود.
اکنون با استفاده از کابل شبکه، برد را به سوئیچ شبکه یا سیستم کامپیوتر خود متصل کنید. در صورتی که اتصال شبکه به درستی برقرار شده باشد، نشانگر لینک شبکه (LED اول از سمت راست) به رنگ سبز روشن می شود.
حال باید ارتباط شبکه سیستم خود با برد شبکه را برقرار کنید.

تنظیم ارتباط شبکه با برد راهبند

برای ارتباط سیستم کامپیوتر با برد راهبند، باید شبکه سیستم شما و برد در یک رنج IP قرار بگیرند.
انجام این کار در نسخه های مختلف ویندوز روش های متفاوتی دارد اما ما در این آموزش، روش عمومی آن که از ویندوز 7 به بعد قابل انجام است را نشان می دهیم.

  1. وارد Control Panel ویندوز شوید. (برای انجام این کار می توانید در استارت ویندوز واژه Control Panel را جستجو کنید)
  2. در پنجره Control Panel گزینه ی Network and Sharing Center را کلیک کنید.
  3. اکنون در پنجره باز شده، از قسمت اتصالات شبکه بر روی دکمه Ethernet کلیک کنید.
  4. در پنجره جدید باز شده، با کلیک بر روی دکمه Properties وارد تنظیمات شبکه شوید.
  5. اکنون بر روی گزینه Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4) دبل کلیک کنید تا تنظیمات آن نمایش داده شود.
  6. در پنجره باز شده برای IPv4 شبکه، تنظیمات IP شبکه را از حالت اتوماتیک به حالت دستی تغییر داده، سپس مقادیر مشخص شده مطابق تصویر زیر را وارد کنید.

    نکته

    به صورت پیش فرض، IP شبکه برد راهبند شهاب 192.168.1.100 می باشد. برای برقراری اتصال شبکه میان سیستم شما و برد، باید IP سیستم شما و برد در یک رنج قرار بگیرند. برای این کار باید IP سیستم شما به صورت 192.168.1.x تعیین شود که مقدار x می تواند هر عدد صحیحی بین 0 تا 255 بجز 100 (که IP خود برد است) تعیین شود. عدد 20 در تصویر زیر تنها به عنوان یک مثال نوشته شده است.

  7. پس از مشخص کردن IP سیستم، پنجره ی Internet Protocol Version 4 Properties و پنجره Ethernet Properties را OK کنید و سایر پنجره های باز شده را ببندید.
    اکنون ارتباط شبکه سیستم شما با برد برقرار است.

تنظیمات برد رله در آی پلاک

اکنون برای اتصال نرم افزار آی پلاک به برد رله، وارد نرم افزار آی پلاک می شویم و روی دکمه منو همبرگری آی پلاک کلیک کرده و از منو باز شده گزینه برد رله را انتخاب می کنیم.

با کلیک بر روی گزینه برد رله، پنجره زیر نمایش داده می شود.

برای برقراری ارتباط نرم افزار با برد راهبند، ابتدا از قسمت سمت چپ، وضعیت برد رله را روی حالت فعال قرار داده و پس از وارد کردن آدرس IP و Port برد، دکمه دکمه اتصال آی پلاک را کلیک کنید.

پس از انجام این کار ممکن است کمی طول بکشد تا ارتباط برقرار شود. پس از آن در صورتی که ارتباط با موفقیت برقرار شود، پیام زیر را مشاهده خواهید کرد.

در صورتی که در این مرحله پیغام خطا مشاهده کردید، اتصال شبکه خود را مجدد بررسی کرده و این مرحله را تکرار کنید.
پس از برقراری اتصال، بخش های بعدی پنجره تنظیمات برد رله در دسترس شما قرار خواهند گرفت.

در ادامه بخش های در دسترس را به ترتیب از چپ به راست بررسی خواهیم کرد.

  • تنظیمات شبکه: در این بخش شما می توانید IP address و سایر پارامتر های شبکه برد را تغییر دهید. این کار در صورتی انجام می شود که شما در شبکه خود دستگاهی با IP مشابه داشته باشید و نتوانید IP دستگاه ثانویه را تغییر دهید و یا شبکه سیستم شما در رنج دیگری قرار داشته باشد.
    در غیر این صورت توصیه نمی شود تنظیمات شبکه برد را تغییر دهید.
  • تنظیمات رله ها : در این بخش شما می توانید حالت عملکرد هر یک از رله ها را به طور جداگانه مشخص کنید. برای فعال سازی رله ها، ابتدا تیک فعال سازی رله را فعال کرده، سپس شرایط فعال سازی را بر اساس پارامتر های زیر مشخص کنید :
    • اتصال رله بر اساس مجوز : در این بخش مشخص کنید که رله انتخاب شده برای چه نوع ترددی فعال شود :
      • مجاز : این رله تنها در صورتی که پلاک خودرویی که دارای مجوز باشد تشخیص داده شود، فعال می شود.
      • غیر مجاز : این رله به ازا تشخیص تردد هر خودرویی که مجوز ندارد فعال می شود.
      • راهبند : این حالت برای بستن راهبند در نظر گرفته شده است. برای راهبند هایی که دکمه بالا و پایین رفتن جداگانه ای دارند، دکمه پایین آمدن را به رله جداگانه ای متصل کرده حالت آن را روی راهبند قرار دهید.
    • انتخاب دوربین : نام دوربینی که می خواهید راهبند بر اساس تردد های ثبت شده در آن عمل کند را انتخاب کنید.
    • مدت زمان اتصال : با مشخص کردن این مقدار مشخص می شود که با تشخیص تردد در حالت مجاز یا غیر مجاز با توجه به حالت تعریف شده، رله به این میزان فعال شده سپس قطع می شود.
    • اتصال دوباره : با مشخص کردن این مقدار مشخص می شود که با تشخیص تردد در حالت راهبند با توجه به حالت تعریف شده، رله پس از گذشت این میزان زمان وصل شده و پس از 1 ثانیه قطع می شود.
    • فعال سازی برای همه دوربین ها : با فعال کردن این گزینه، بدون در نظر گرفته شدن گزینه انتخاب دوربین، به ازا تشخیص تردد در هر دوربین مطابق حالت تنظیم شده در بخش اتصال رله بر اساس مجوز فرمان برای برد ارسال می شود.
    • در نهایت با کلیک بر روی دکمه دکمه ثبت آی پلاک تنظیمات روی برد اعمال می شود.
  • تست رله : با استفاده از این بخش، برای تست برد رله و نحوه کار آن بر اساس عملکرد تعریف شده در قسمت تنظیمات رله ها، یک دستور با پارامترهای زیر ارسال می کنید.
    • مجوز : مشخص کنید چه نوع فرمانی ( مجاز یا غیر مجاز یا راهبند ) برای برد ارسال شود.
    • دوربین : فرمان مشخص شده از سمت کدام دوربین برای برد ارسال شود
    در نهایت با فشردن دکمه دکمه تست آی پلاک فرمان مشخص شده برای برد ارسال شده و برد با توجه به تنظیمات رله ها عمل می کند.

رویداد های سیستم

برای بررسی رویداد های سیستم، ابتدا از قسمت بالا سمت چپ روی دکمه منو همبرگری آی پلاک کلیک کرده و از منو باز شده گزینه رویداد های سیستم را انتخاب کنید.

با کلیک بر روی گزینه رویداد های سیستم، پنجره زیر نمایش داده می شود.

در این بخش شما می توانید از طریق گزینه های زیر، رویداد ها را جستجو کرده و بررسی کنید :

  • نام کاربری : با جستجو نام هر کاربر، رویداد های انجام شده توسط کاربر مورد نظر نمایش داده می شود.
  • رویداد : شما می توانید نوع رویداد صورت گرفته (مثلا افزودن مالک جدید یا حذف خودرو ) را مشخص کنید تا تنها موارد مطابق با نیاز شما نمایش داده شود.
  • تاریخ شروع و تاریخ پایان : با مشخص کردن بازه زمانی مورد نظر، تنها رویداد های مربوط به این بازه زمانی نمایش داده می شوند.

به عنوان مثال می خواهیم تمامی رویداد های انجام شده توسط کاربر admin در یک ماه گذشته را مشاهده کنیم :

با مشخص کردن نام کاربر و زمان مورد نظر، تمامی رویداد های انجام شده توسط این کاربر را مشاهده می کنیم.

تاریخچه بروزرسانی

نسخه 5.2.4

آذر 1402
  • افزودن تابع چکِ سرورِ وب سوکت
  • افزودن قابلیت انتخاب کاراکتر در ارسال پلاک به وب سوکت
  • افزودن قابلیت نصب گواهی در آی پلاک سرور

نسخه 5.2.3

آبان 1402
  • بهینه سازی مصرف Ram
  • بروزرسانی پنجره اطلاعات مجوز

نسخه 5.2.2

مهر 1402
  • بروزرسانی وب سوکت؛ راه اندازی کانال ارتباطی به ازای هر دوربین
  • بروز رسانی وب سوکت؛ امکان انتخاب داده ها برای ارسال
  • رفع باگ در بروزرسانی پایگاه داده از نسخه های 4 به 5

نسخه 5.2.1

مهر 1402
  • رفع باگ در پنجره مجوز
  • رفع باگ در بخش ویرایش دوربین

نسخه 5.2.0

مهر 1402
  • بروز رسانی دسترسی کاربر
  • بروزرسانی رابط کاربری پنجره برد رله
  • بروز رسانی رابط کاربری پنجره تنظیمات پلاکخوانی
  • تغییر فونت در بخش نظارت
  • رفع باگ در بروزرسانی ترافیکهای اخیر
  • رفع باگ در پرینت گزارشات
  • رفع باگ در ذخیره خودرو

نسخه 5.1.9

شهریور 1402
  • افزودن متد GStreamer برای اتصال به دوربین
  • افزایش سرعت بارگذاری اولیه نرم افزار
  • رفع باگ جسجوی مالکین در بخش مدیریت خودروها

نسخه 5.1.8

شهریور 1402
  • ذخیره ترافیک به صورت محلی در زمان قطعی سرور و ارسال ترافیک در زمان دوباره وصل شدن سرور
  • اضافه کردن قابلیت پرینت تردد برای همه ی نسخه ها
  • رفع باگ در تنظیمات پایگاه داده در بخشهای "کیفیت ذخیره تصویر" و "دایرکتوری ذخیره تصویر"

نسخه 5.1.7

شهریور 1402
  • اصلاح و بهبود ارتباط با آی پلاک سرور در تحمل خطا و قطعی سرور
  • افزودن قابلیت ذخیره تصویر خودرو در هنگام گزارشگیری ترافیک

نسخه 5.1.6

مرداد 1402
  • افزودن قابلیت پردازش دوربین بدون نمایش آن
  • رفع باگ در قرار دادن نرم افزار در استارتاپ ویندوز
  • افزایش سرعت بروزرسانی ترافیکهای اخیر
  • بروزرسانی سازوکار اتصال و ارتباط با آی پلاک سرور
  • افزودن پنجره اطلاعات نرم افزار

نسخه 5.1.5

مرداد 1402
  • تغییر روند اتصال به وب سرور
  • ارسال وضعیت به وب سرور در فواصل زمانی کوتاه تر
  • تغییر محدودیت تعداد کارکتر نام دوربین از 20 به 100

نسخه های پیشین

نسخه 5.1.4

مرداد 1402
  • رفع باگ در اتصال به دوربین
  • اصلاح باگ در مورد گزارش با تاخیر پلاک

نسخه 5.1.3

مرداد 1402
  • افزودن قابلیت ضبط
  • رفع باگ در ارتباط با ROI ساتپا نسخه 10
  • گزارش لاگ رخدادهای ساتپا

نسخه 5.1.2

تیر 1402
  • رفع باگ در اتصال به آی پلاک سرور
  • رفع باگ در پنجره نمایش تنظیمات پایگاه داده

نسخه 5.1.1

تیر 1402
  • اضافه شدن پنجره اطلاعات مجوز
  • مدیریت خراب شدن فایل تنظیمات کاربر زمان قطع ناگهانی برق
  • رفع باگ در اتصال به پایگاه داده

نسخه 5.1.0

تیر 1402
  • اتصال به وب سرور
  • اتصال به وب سوکت
  • اتصال مجدد به پایگاه داده زمانی که اپراتور دستور اتصال را نمی دهد
  • رفع باگ

نسخه 4.0.1

اردیبهشت 1401
  • افزودن تردد های اخیر به صفحه نظارت
  • رفغ باگ در بخش ROI

نسخه 4.0.0

اردیبهشت 1401
  • بروزرسانی موتور پلاک خوانی

نسخه 3.7.3

اردیبهشت 1401
  • اضافه کردن قابلیت انتخاب دوربین در نسخه نظارت
  • رفع باگ در نسخه نظارت
  • رفع باگ در بخش پرینت گزارشات
  • رفع باگ در بخش مدیریت کاربران سیستم

نسخه 3.7.2

فروردین 1401
  • اضافه کردن گزینه برای وارد کردن مالکین و خودروها از طریق فایل اکسل
  • رفع باگ در حذف خودکار تردد

نسخه 3.7.1

دی 1400
  • تغییر معماری نرم افزار از x86 به x64
  • اصلاح و بهبود تابع تشخیص پلاک مشابه
  • حل مشکل پرینت گزارشات

نسخه 3.0.5

دی 1398
  • رفع باگ در بخش ROI
  • تغییرات جزئی در بخش اتصال و قطع دوربین برای بسته نشدن برنامه

نسخه 3.0.4

آذر 1398
  • رفع باگ در تکرار ویدیو
  • اضافه کردن جستجو مالکین در بخش مدیریت خودرو ها
  • رفع باک در بخش حذف مالک
  • رفع باگ در بخش مدیریت مالکین و کاربران

نسخه 3.0.3

آذر 1398
  • کاهش زمان بارگزاری اولیه نرم افزار

نسخه 3.0.2

آذر 1398
  • رفع باگ در ارتباط با برد رله